Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink) Foto:

Kort nieuws

OpStap

Almelo – Landschap Overijssel houdt maandag 29 april een ‘OpStap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. ''Onder leiding van een landschapsgids fiets je ongeveer 2,5 uur door dit mooie, waterrijke gebied. We fietsen ook een stukje langs de Regge. De excursie start om 13.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.'' 

Debat Pakhuis

Almelo - Hoe krijgen burgers meer grip op de levering van energie en hoe halen ze daar voordeel uit? Een debat erover in Theaterzaal de Evenaar op donderdag 25 april vanaf 19.30 uur. Toegang gratis. Met Gerrit Hiemstra, Siward Zomer, Claudio Bruggink, Miranda Scheffer, Govert Geldof en Piet Hein Speel. Leontien Kalverda leidt het debat. Aanmelden via info@Pakhuis-oost.nl.

Rob Koenders

Bornerbroek - De tweedaagse workshop tekenen met Rob Koenders in het Krikkenhaar Bornerbroek is verplaatst naar dinsdag 7 en woensdag 8 mei. "Je kunt aan één of beide dagen meedoen in de landelijke omgeving waar het Krikkenhaar gevestigd is. Het is inclusief koffie/thee, lunch en een warme maaltijd. Overnachten kan ook.'' Meer info via act.krikkenhaar@nivon.nl.

Vredesmaaltijd

Almelo - De gemeenschap Almelo van het Apostolisch Genootschap aan de Reeststraat houdt een Vredesmaaltijd op 5 mei, zo meldt Dorien Goedhart. "De middag begint om 16.00 uur met het verhaal van een veteraan. Vervolgens gaan we aan tafel. Er is ruimte voor ontmoeting en gesprek.'' Aanmelden via goedhart1949@gmail.com of 0625197701 of liesbakker5@gmail.com of 0681875072.

Oranjetocht

Wierden - Wandelvereniging Ambulare uit Wierden houdt op zaterdag 4 mei de traditionele Ambulare-Oranjetocht, een wandeltocht van 5, 10, 20, 30 en 40 kilometer. Het evenement begint om 08.00 uur in Ypelo bij het Kulturhus Akkerhus. De tocht doet Bornerbroek aan. ''Het zijn weer prachtige wandelroutes geworden. En natuurlijk worden de wandelaars onderweg weer verwend met bowl. Kom indien mogelijk met de fiets, dan heb je de warming-up al gehad.''

Kunst Punt

Almelo - In Kunst Punt Almelo wordt zaterdag 27 april om 16.00 uur de expositie van Riet Telgenhof, Marianne van de Eynde, Aschwin Huiskes en Joke van Dijk officieel geopend. De expositie loopt tot en met 26 mei.


Kort