Hoewel het aantal huwelijken op zich afneemt, hoopt Losser een mooi graantje mee te pikken van de huwelijksmarkt als geheel. Flexibiliteit qua locaties is een belangrijke bonus.
Hoewel het aantal huwelijken op zich afneemt, hoopt Losser een mooi graantje mee te pikken van de huwelijksmarkt als geheel. Flexibiliteit qua locaties is een belangrijke bonus. Foto:

Losser promoot zich als bijzondere trouwlocatie

Het afgelopen jaar werden ruim 40.500 huwelijken gesloten en nog eens 14.100 geregistreerde partnerschappen. De afgelopen jaren is de afstand tussen beide opties afgenomen; mensen kiezen vaker voor een partnerschap dan voor een echt huwelijk. Toch hoopt ook Losser dit jaar weer een graantje mee te pikken van de huwelijksbranche.

LOSSER - Hoewel een huwelijk tegenwoordig zeldzamer is dan voorheen zijn er nog voldoende paren die waarde hechten aan een mooie ceremonie met vrienden, familie en anderen, het liefst op een mooie locatie. Nederland telt een groot aantal mooie trouwplekken, waarbij de rust en ruimte van een plaats als Losser goed in de smaak valt. Trouwen mag in principe in elke gemeente - ook als je er zelf niet woont. Wat Losser speciaal maakt is dat de gehele gemeente formeel een trouwlocatie is. Waar een echtpaar in veel andere gemeenten kan kiezen uit een handvol locaties - Oldenzaal heeft er vier naast het gemeentehuis - mag men in Losser (bijna) overal trouwen. Bijvoorbeeld bovenop de Tankenberg, bovenin de Martinitoren of met de voeten in de Dinkel, zo geeft de Tourist Info als suggesties voor creatieve plekken. Ook het openluchttheater Brilmansdennen leent zich er graag voor.