Na dertig jaar worden de Gildehaus-Dinkelloop en Dorpsloop geschrapt. Zo kan men zich richten op de andere evenementen.
Na dertig jaar worden de Gildehaus-Dinkelloop en Dorpsloop geschrapt. Zo kan men zich richten op de andere evenementen. Foto:

Loopgroep De Lutte zet de bijl in agenda voor dit jaar

De Loopgroep De Lutte schrapt voor dit jaar twee van de vaste evenementen die zij altijd houden: de Gildehaus-Dinkelloop en Dorpsloop zijn vooralsnog ter ziele. De Loopgroep nam net besluit als onderdeel van een vernieuwingsplan.

DE LUTTE - De Loopgroep De Lutte kampt al enkele jaren met het bekendste probleem van elke vrijwilligersorganisatie: een gebrek aan bezetting. Hoewel het aantal leden weliswaar op peil blijft, is het lastig om de bestuurslaag en de diverse werkgroepen gevuld te krijgen. Hierdoor komen te veel organisatorische taken op te weinig schouders te liggen. Bij de algemene ledenvergadering vorig jaar werden vier nieuwe bestuursleden gevonden die de schouders willen zetten onder vernieuwing, verbinding en toekomstgerichtheid van de vereniging.

Dat vernieuwing niet gaat zonder lastige keuzes is wel duidelijk. Het schrappen van de Gildehaus-Dinkelloop en Dorpsloop in respectievelijk maart en juli is ingegeven door diverse factoren. Naast een teruglopend aantal deelnemers en vrijwilligers zijn ook de stijgende kosten en striktere veiligheidsvoorschriften een grote uitdaging. Beide waren ruim 30 jaar te vinden op de hardloopagenda van de Loopgroep De Lutte