De menwedstrijd bestaat uit een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef.
De menwedstrijd bestaat uit een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. Foto:

Kampioenschap mennen bij manege 't Oale Spoor

Menvereniging de Helderse Voerluu organiseert het Nederlands Kampioenschap Ponymennen. De samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie onderdelen: dressuur, marathon en vaardigheid en wordt gehouden in het weekend van 16 juni bij manege 't Oale Spoor aan de Pastoor Rientjesstraat 85.

HELLENDOORN - Op vrijdag starten de deelnemers met het eerste onderdeel: de dressuur. Alle deelnemers leggen met hun aanspanning een dressuurproef af. Deze proef wordt door drie juryleden beoordeeld.
Op zaterdag wordt de marathon, het zwaarste onderdeel van de wedstrijd, verreden. De marathon bestaat uit meerdere trajecten, waaronder het hindernistraject. De zeven hindernissen bij de manege moeten zo snel mogelijk worden genomen.
Zondag wordt het laatste onderdeel verreden, de vaardigheidsproef. Dit is een parcours afgebakend met pionnen, waarop een balletje ligt. De menner moet zijn span zo snel mogelijk door dit parcours sturen, zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.
Deze wedstrijd is tevens een observatiewedstrijd voor het WK Pony Mennen dat begin september wordt verreden in Oirschot.
De toegang is alle dagen gratis.