Afbeelding

Promotie naar de Hoofdklasse door winst een feit voor NKC ' 51

Zaterdag speelde NKC ‘51 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent Ritola. Bij het behalen van minimaal een punt mag NKC ‘51 zich kronen tot kampioen van de Overgangsklasse A. Eerder dit zaalseizoen werd er in Nijverdal nipt gewonnen van Ritola met 27-26. In een afgeladen sporthal De Zwet in Zuidlaren met veel meegereisde supporters kleurde de normaal groen-witte hal nu blauw-wit.

ZUIDLAREN/NIJVERDAL - In de afgelopen wedstrijden waarin de teams elkaar troffen deed men niet veel voor elkaar onder, ook deze editie zou dit het geval zijn. De wedstrijd werd geleid door dhr. Van Bentum en dhr. Metz.

Dat er veel druk op deze wedstrijd lag, was na enkele minuten duidelijk te zien. Ritola was niet van plan NKC ‘51 het kampioenschap in de schoot te werpen. NKC ‘51 had moeite om in het spel te komen en moest toezien dat de thuisploeg na de 2-2 uitliep naar 2-5. Het eerste aanvalsvak van NKC ‘51 kreeg daarna de smaak te pakken en NKC ‘51 kon de achterstand weer wegwerken, 5-5. Na de 6-5 scoorde NKC ‘51 drie keer op rij en kwam daarmee ook voor het eerst op voorsprong, 6-8. Ritola pareerde snel en trok de stand weer gelijk door twee afstandsschoten, 8-8. Na deze fase kreeg NKC ‘51 beter grip op de wedstrijd. De Nijverdallers konden echter niet voldoende weglopen bij Ritola om een beslissing voor rust te forceren. Wel dwong NKC ‘51 af om met een kleine voorsprong te gaan rusten, 11-14.

In de eerste aanval na rust werd direct aangetekend voor de 11-15. De schutters van Ritola kwamen ook scherp uit de

kleedkamer en via twee snelle doelpunten werd de marge weer iets verkleind, 13-15. Ritola en NKC ‘51 wisselden elkaar af met doelpunten. Na de 16-19 en 17-20 forceerde coach Gerben Wind een ander spelbeeld door een tactische wissel. Mede hierdoor kon NKC ‘51 een gat slaan naar 20-26. Na de 21-27 incasseerde NKC ‘51 nog drie tegentreffers, maar voor Ritola kwam dit te laat. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters kwam bij 24-27 en met deze overwinning heeft NKC ‘51 het kampioenschap binnengehaald en komt het volgend jaar uit in de Hoofdklasse.