Demi Roosendaal werd 7e op brug en 5e op vloer.
Demi Roosendaal werd 7e op brug en 5e op vloer. Foto:

Demi staat in landelijke halve finale NK turnen

Demi Roosendaal mocht zaterdag 18 maart afreizen naar het topsportcentrum van Team NL in Rotterdam. Zij turnde daar haar allereerste individuele halve finale NK van haar turncarrière. 

NIJVERDAL/ROTTERDAM - Op zaterdag 11 maart mocht ze al van de landelijke sfeer proeven door te turnen op de halve finale NK met haar team, maar dit maal was Demi volledig op haarzelf aangewezen. Op de districtswedstrijden liet zij al zien goed mee te komen in het deelnemersveld bij de junioren derde divisie. Nu was het aan haar om dit landelijk ook te evenaren.

Demi turnde in Rotterdam een goede wedstrijd en piekte met name op brug (7e plaats) en vloer (5e plaats). Helaas lukte het haar deze wedstrijd niet om op de dunne evenwichtsbalk te blijven staan. Hierdoor was het niet mogelijk de doorstroming naar het Nederlands Kampioenschap te behalen. Van de 49 turnsters uit de B-poule is Demi 18e geworden, waar de beste 10 turnsters doorgingen. Een fantastisch prestatie in dit hoge niveau. Met twee mooie weekenden landelijke ervaring op rij zit voor Demi het turnseizoen er nu op, zij mag zich gaan richten op volgend turnseizoen.