Afbeelding
Foto:

Film Vortex over de chaos van Alzheimer bij ZINiN

De Franse film ‘Vortex’ is op dinsdag 4 april bij het filmhuis van ZINema te zien. Vortex vertelt het verhaal van een ouder echtpaar, van wie de vrouw aan Alzheimer lijdt. 

NIJVERDAL - De vrouw verliest steeds meer het contact met de realiteit. De geestelijke afstand tussen beiden wordt steeds groter, waardoor ze steeds meer langs elkaar heen leven in de chaos van Alzheimer.

Alles in het appartement, ademt hun intellectuele verleden: kasten vol met boeken, posters aan de muren en stapels aantekeningen. Zij was ooit psychiater, hij was filmcriticus. De twee oudjes beseffen dat het leven niet veel meer te bieden heeft, behalve het wachten op de ‘grote reis’. Zij heeft danig last van geheugenverlies en de ziekte raast in een snel tempo voort. Hij probeert zijn echtgenote nog te laten vechten tegen de aandoening, maar stilaan komt hij tot het fatale besef dat voor haar, en binnenkort ook voor hem, het einde nabij is. Toch laat de film momenten zien, waarin ‘lui’ en ‘elle’ elkaar nog even weten te vinden.  

De filmhuisfilm Vortex is op dinsdag 4 april om 20.00 uur te zien bij ZINema. Kaarten zijn te koop voor 9 euro per stuk via de website van ZINiN, bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal of telefonisch via 0548-624489.

www.zinin.com