De workshop 'Sterrenbeelden leren kennen' leert de geïnteresseerden sterren en planeten herkennen.
De workshop 'Sterrenbeelden leren kennen' leert de geïnteresseerden sterren en planeten herkennen. Foto:

Ontdekken wat er in de sterren staat geschreven

Leer bij de workshop 'Sterrenbeelden leren kennen' tijdens de ZINiN BreinReis junior workshop welke sterren en planeten er te zien zijn op een heldere avond. Deze workshop is woensdag 5 april bij de Sterrenwacht Hellendoorn. 

NIJVERDAL - Tijdens de workshop is er ook tijd om door de telescopen naar de hemel te kijken en er wordt uitleg gegeven over onder andere sterrenstelsels en ruimtevaart. Er zijn workshops om 13.30 uur en om 15.00 uur. De toegangsprijs is 2,50 euro. 

Deskundigen hebben door de eeuwen heen sterren en planeten in kaart gebracht, zodat men nu weet waar sterrenbeelden en sterrenstelsels aan de hemel te vinden zijn. Met behulp van deze sterrenkaarten wordt tijdens de workshop geleerd wat sterrenbeelden zijn en hoe de sterrenhemel in elkaar zit. Als er nog tijd over is, nemen de vrijwilligers van de sterrenwacht iedereen mee naar de grote koepel, om daar door de telescopen naar het heelal te kijken. Aanmelden / reserveren voor de workshop ZINiN BreinReis junior ‘Sterrenbeelden leren kennen' kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk. De locatie van de Sterrenwacht Hellendoorn is aan de Grotestraat 281.