Het koor, dat op maandagmiddagen repeteert, bestaat uit ervaren koorzangers uit de hele regio. Zo zijn er zangers uit onder andere Heino, Zwolle, Hardenberg en Ommen, maar natuurlijk ook uit Nijverdal en Hellendoorn, waar de repetities plaatsvinden. Van de koorleden, die zich per project kunnen verbinden aan Da Capo, wordt verwacht dat ze zich zelfstandig de bladmuziek eigen maken. Zo kunnen ze vanaf de eerste repetitie meteen muziek maken en werken aan samenklank en afwerking. Het is de bedoeling dat Da Capo minimaal twee keer per jaar van zich gaat laten horen.
Het koor, dat op maandagmiddagen repeteert, bestaat uit ervaren koorzangers uit de hele regio. Zo zijn er zangers uit onder andere Heino, Zwolle, Hardenberg en Ommen, maar natuurlijk ook uit Nijverdal en Hellendoorn, waar de repetities plaatsvinden. Van de koorleden, die zich per project kunnen verbinden aan Da Capo, wordt verwacht dat ze zich zelfstandig de bladmuziek eigen maken. Zo kunnen ze vanaf de eerste repetitie meteen muziek maken en werken aan samenklank en afwerking. Het is de bedoeling dat Da Capo minimaal twee keer per jaar van zich gaat laten horen. Foto:

Projectkoor Da Capo zingt concert 'Miserere' in kerk

Sinds het begin van dit jaar is het nieuwe projectkoor Da Capo uit Hellendoorn druk bezig geweest een mooi concertprogramma voor de lijdenstijd in te studeren. Op Palmpasen, zondag 2 april, hoopt het koor zijn eerste concert te geven.

Hellendoorn - Het concert is getiteld 'Miserere' en wordt opgevoerd in de RK St. Sebastianuskerk. "Het 15-koppige projectkoor reflecteert hiermee op de sfeer van de lijdenstijd", vertelt Willem Jan van Asselt die het geheel dirigeert. "In een klein uur brengen we een aantal korte en middellange a capella werken ten gehore, die uiteenlopen van de renaissance tot na de barok. Zo klinkt er onder andere muziek van de componisten De Victoria, Byrd en Schütz en we sluiten het concert af met drie werken van leden uit de Bachfamilie. Het slotstuk is het meer dan tien minuten durende koraalmotet 'Ich lieg und schlafe ganz mit Frieden' van Johann Christoph Friedrich Bach." Willem Jan heeft er duidelijk veel zin in en is blij met dit resultaat.

Het koor, dat sinds begin dit jaar actief is, heeft zich in korte tijd de bladmuziek eigen gemaakt en is nu klaar voor een prachtig concert. "Projectkoor ‘Da Capo' is echt bedoeld voor de geoefende klassieke koorzanger die wat hogere eisen stelt. Koorleden kunnen zich per project aan het koor verbinden, waarbij het de bedoeling is dat we twee keer per jaar een concert gaan geven. Over het algemeen zullen we in een tijdsbestek van 12 weken een compleet concertprogramma voorbereiden én uitvoeren. Het gaat hierbij om klassieke koormuziek uit alle mogelijke perioden, zowel a capella als met begeleiding. Van de koorleden verwacht ik dat zij thuis goed het notenmateriaal voorbereiden, zodat we op de repetities volop kunnen werken aan koorklank en interpretatie", vertelde Willem Jan eind vorig jaar aan deze krant.


Dat klonk behoorlijk ambitieus, maar 'Da Capo' heeft het voor elkaar gekregen! "Er is veel werk verzet. Het is mooi op deze manier met een koor te werken en ik ben trots op de leden die veel inzet hebben getoond en er ontzettend veel plezier in hebben."

Willem Jan van Asselt is in Hellendoorn een bekend dirigent.
Afbeelding