Leerdienst Tora en Evangelie

In Het Centrum in Nijverdal is op zondag 19 maart weer een Leerdienst Tora en Evangelie. Voorganger in deze dienst is ds. Reinier Gosker, emeritus predikant uit De Wijk en jarenlang de drijvende kracht achter de Classicale Werkgroep Kerk en Israël Overijssel-Flevoland. De dienst in Het Centrum begint om 18.30 uur.

NIJVERDAL - In deze LTE wordt het leesrooster van de synagoge gevolgd. Tijdens de dienst staat een gedeelte van de Sidra, die op sabbatochtend voor de desbetreffende zondag in de synagoge is voorgelezen, centraal. Als eerste verdiepen de aanwezigen zich in de Joodse (rabbijnse) uitleg van de Bijbeltekst. De vraag is vervolgens wat ervan geleerd kan worden. Het gaat om het tegoed van het Oude Testament en de rabbijnse exegese. Ook een bij deze uitleg passende tekst uit het Nieuwe Testament wordt gelezen, want het gaat in de dienst ook om de relatie tussen de Tora en het evangelie.

Na de uitleg, of na afloop van de dienst, zal er ruimte zijn voor het geven van een reactie of het stellen van een vraag. ‘Leren van elkaar' heet dit onderwerp.

Voor meer informatie zie het programmaboekje van de commissie Vorming & Toerusting van de PG Hellendoorn en de PG Nijverdal.