NKC '51 1 boekt wederom een overwinning.
NKC '51 1 boekt wederom een overwinning. Foto:

Doelpuntrijke wedstrijd voor NKC '51 in Nijverdal

Na twee competitievrije weken moest NKC ‘51 zaterdag 11 maart aantreden tegen ZKC ‘19 uit Zuidwolde. De wedstrijd stond onder leiding van arbiters Willemse en Ruitenbeek.

NIJVERDAL - NKC ‘51 wist dat het scherp moest beginnen tegen ZKC ‘19 en dat gebeurde. Vanaf minuut één had NKC ‘51 het initiatief en moest dat zien vast te houden. Af en toe liet ZKC ‘19 aanvallende acties zien, maar NKC ‘51 gaf weinig kansen weg. In een erg doelpuntrijke eerste helft wist NKC ‘51 in de eerste vijfentwintig minuten maar liefst twintig keer te scoren. ZKC ‘19 kon daar ongeveer de helft tegenover zetten en zo gingen beide ploegen rusten met een ruststand van 20-11.

In het begin van de tweede helft werd er door NKC ‘51 even niet met dezelfde scherpte gespeeld en incasseerde de ploeg vrij snel twee tegendoelpunten, 20-13. Dit leek NKC ‘51 weer wakker te schudden en met vier doelpunten op rij maakte het ZKC ‘19 duidelijk dat er niets te halen zou zijn in Nijverdal, 24-13. Om en om werd er gescoord tot 28-17. Toch kwam de overwinning van NKC ‘51 geen enkel moment in gevaar en boekten de Nijverdallers een 32-23 overwinning.

Op 18 maart speelt NKC ‘51 haar kampioenswedstrijd tegen de nummer twee Ritola in Zuidlaren, aanvang 18.40 uur. NKC ‘51 heeft aan één punt genoeg om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen.