Nieuwbouw van CSG Reggesteyn

De nieuwbouwplannen voor CSG Reggesteyn aan de Noetselerbergweg worden op dinsdagavond 4 april in de raad van de gemeente Hellendoorn besproken.

NIJVERDAL - In 2019 stemde de gemeenteraad in met de financiering van de nieuwbouw van CSG Reggesteyn. Ook de Raad van Toezicht van CSG Reggesteyn gaf hieraan goedkeuring. De gemeente staat garant voor een bedrag van 25 miljoen euro. Zij is verantwoordelijk voor de huisvesting van het onderwijs in de gemeente. Daarnaast is afgesproken dat de gemeente elk jaar een bedrag van maximaal 600.000 euro voor de dekking van de kapitaallasten van het nieuwe schoolgebouw bijdraagt. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de nieuwbouw ligt bij CSG Reggesteyn.

In 2021 heeft CSG Reggesteyn een voorlopig ontwerp vastgesteld. In dit concept wordt het onderwijs aangeboden op één plek, namelijk het terrein aan de Noetselerbergweg in Nijverdal. In het voorjaar van 2022 is begonnen met de aanbestedingsprocedure. Een complex traject, omdat de wereldeconomie sterk onder druk stond en nog steeds staat. Waardoor bouwkosten enorm zijn gestegen. Lees verder op pagina 13.