Afbeelding
Foto:

Effekt'74 laat Wierdense jeugd weer tafeltennissen

Een aantal gymlessen van de basisscholen worden de komende weken ingevuld door de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74. De eerste gymles verzorgd door Effekt'74 was zelfs al afgelopen maandag. 

WIERDEN - Nadat de scholen in maart zijn aangeschreven en enthousiast reageerden op het aanbod van Effekt’74 is er veel werk verzet. Er moesten vrijwilligers worden geregeld, er moest aan aangepast programma worden gemaakt er moesten extra batjes worden aangeschaft, want iedere leerling moet wel de hele gymles bezig zijn met tafeltennis! En vervoer regelen voor tafeltennistafels en hekjes, want een deel van de lessen worden gegeven in sporthal Het Dikken en niet in de thuiszaal van Effekt’74, sportzaal Het Noordbroek. Maar het lijkt erop dat alles netjes en op tijd geregeld is onder leiding van Erik van der Ley en Lisanne te Wierik. 

Ondertussen zijn de spelers van Effekt’74 druk bezig met de interne duo-competitie. De zes teams per poule spelen hun wedstrijden op woensdag- en vrijdagavond. Komende week is er de 5e ronde en dan kan de eindstand per poule worden opgemaakt. Op 16 juni is er dan de finaleavond in sporthal Het Noordbroek. Op deze finaleavond komen alle 12 duo’s in actie. 

Het mooie van de interne duo-competitie is dat er in een kort format, vier enkelspelen en een dubbelspel, intensief wordt gespeeld tegen clubgenoten. Het verschil in sterkte tussen de spelers wordt gecompenseerd door een aantal punten dat de op papier zwakste speler voor krijgt. Hierdoor is elke game en elke wedstrijd spannend. 

Er zijn in de afgelopen rondes al een aantal verrassende uitslagen genoteerd, waarbij de "zwakkere” speler de wedstrijd won van een topper van Effekt'74. Het lijkt er overigens wel op dat de op papier sterkere duo's uiteindelijk wel bovenaan in hun poule zullen eindigen. De laatste poulewedstrijden kunnen echter nog wel een aantal wijzigingen in de eindstand teweegbrengen, want de onderlinge verschillen zijn niet groot.