Het Autisme Trefpunt Wierden is op donderdag 25 mei geopend voor iedereen met vragen over autisme en ADHD.
Het Autisme Trefpunt Wierden is op donderdag 25 mei geopend voor iedereen met vragen over autisme en ADHD. Foto:

Autisme Trefpunt bundelt kennis en ervaring rondom autisme

Het Autisme Trefpunt Gemeente Wierden is officieel geopend. De bedoeling van dit trefpunt is om de gemeente Wierden meer autismevriendelijk te maken. Dat wil men bereiken door alle kennis en ervaring rondom autisme en AD(H)D in de gemeente te bundelen. Meerdere organisaties op het gebied van autisme werken hierin samen.

WIERDEN - Bij de opening benadrukte Moniek Brill van de gemeente Wierden dat deze samenwerking ontzettend belangrijk is. Alle organisaties weten elkaar te vinden, waardoor inwoners van de gemeente Wierden sneller doorverwezen en geholpen kunnen worden. Tegelijkertijd vinden alle organisaties het fijn dat ook de gemeente Wierden het belang ziet en meewerkt aan dit initiatief.

Inwoners uit de hele gemeente kunnen bij het Autisme Trefpunt terecht voor alle vragen op het gebied van Autismespectrumstoornissen (ASS). Iedereen die even wil praten of op zoek is naar informatie en advies is van harte welkom. Ook mensen die een verwijzing zoeken naar andere organisaties zijn hier welkom. Daarnaast is het mogelijk voor mensen om zich als mantelzorger in te schrijven om zo op de hoogte te blijven van wat er georganiseerd wordt op het gebied van autisme.

Wanneer iemand de diagnose ASS krijgt, vallen veel dingen op de plek. Tevens begint er dan een zoektocht. Ook ouders van een kind met ASS of een partner van een volwassene met de diagnose hebben vaak veel vragen. Elke laatste donderdag van de maand is er van 13.00 tot 16.00 uur een spreekuur in de bibliotheek van Wierden aan de Pouliestraat 2. Het is ook mogelijk om via de mail contact te zoeken: autismetrefpuntwierden@gmail.com.

Het Autisme Trefpunt Wierden is een initiatief van: MEE, NVA | De Nederlandse Vereniging voor Autisme, Gemeente Wierden, Evenmens Wierden en de Bibliotheek.

Bekijk voor meer informatie ook: 

evenmens.nl/autis me-trefpunt-wierden

informatie