Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Wierden

Cursus: de Gouden Eeuw

"Rembrandt, Frans Hals, Vermeer, deze namen zijn vrijwel synoniem aan de Gouden Eeuw. We raken nooit uitgekeken op hun wereldberoemde meesterwerken", zo laat Bibliotheek Wierden weten. "Ieder jaar komen er massa's toeristen naar Nederland om deze must-sees te bewonderen. Maar wat maakt hun kunst nou zo speciaal? Wil je daar meer over weten? Doe dan mee met deze vierdaagse cursus."

WIERDEN - Tijdens deze vierdelige cursus over de Gouden Eeuw gaat kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis op deze vraag in en wordt naast het werk van de grote meesters ook dat van vele andere kunstenaars behandeld. Ook de vrouwelijke kunstenaars worden zeker niet overgeslagen. Hierbij wordt ruimschoots aandacht besteed aan de verschillende genres die in deze eeuw ontstonden en de verborgen symboliek die op deze schilderijen werd afgebeeld.

Meer informatie over de inhoud van de cursus is te vinden via de agenda op de website van de bibliotheek. 

De kunstcursus 'De Gouden Eeuw' is op vrijdag 31 maart, 7, 14 en 21 april van 14.00 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Wierden. De kosten bedragen 85 euro, inclusief reader, lesmateriaal, afbeeldingen, koffie/thee. Betaling is bij de cursusleidster. Voor aanmelden en betalen dient een e-mail gestuurd te worden naar miran danieuwenhuis@live.nl.

bibliotheekwierden.nl

Het melkmeisje van Johannes Vermeer.