Aanleg fietspad is vertraagd

Terwijl de voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad Ypeloweg in volle gang zijn, vertragen de uitkomsten van de onderzoeksresultaten de realisatie. 

WIERDEN - De voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad bestaan onder andere uit een onderzoeksfase. De resultaten van het bodemonderzoek en het ecologisch onderzoek hebben geleid tot aanvullend onderzoek. "Het is erg jammer dat de aanleg van het fietspad Ypeloweg vertraging heeft opgelopen door factoren waar we geen invloed op hebben. We kijken er echter naar uit om op een verantwoorde manier te kunnen starten met de aanleg van het fietspad”, aldus wethouder Ten Brinke. Tijdens het bodemonderzoek zijn op verschillende plekken asbest aangetroffen. Er is aanvullend onderzoek nodig om in kaart te brengen waar het asbest zich bevindt. Tijdens de uitvoering van het ecologisch onderzoek zijn onder andere verblijfplaatsen van vleermuizen aangetroffen. Ook hiervoor is aanvullend onderzoek noodzakelijk. 

De gemeente wil zo snel mogelijk een veilige fietsverbinding realiseren. De verwachting is om eind november te kunnen starten met de aanleg.