Nieuwe shirts voor de Tandem.
Nieuwe shirts voor de Tandem. Foto:

Kort nieuws

De Tandem

Almelo - Tijdens de Almelose schoolsportdag droegen alle leerlingen van obs De Tandem nieuwe sportshirts, met dank aan drie sponsoren met kinderen op de Tandem in de Schelfhorst: Vrielink clean, een groothandel in reinigingsmiddelen en bedrijfskleding, Van der Pot schilderwerken en FlexVirtual dat adviseert, ontwerpt en optimaliseert met betrekking tot IT-infrastructuren. De leerkrachten en de leerlingen zijn erg dankbaar voor de nieuwe sportshirts, aldus de school.

De Stam

Almelo - In café de Stam brengt de tribute band 'Back to Blondie' een ode aan de nog steeds optredende band Blondie. "De energie en beleving spatten er vanaf en maken elke show tot een feest van herkenning. Hits als Denis,Hanging on the telephone, One way or another en Heart of glass komen voorbij. Niet voor niets werden ze in 2017 verkozen tot beste tribute in de landelijke Battle of the Tributebands'', aldus Toon Eppink. Vrijdag 9 juni, 21.30 uur, entree gratis.

Slootjes

Almelo - IVN en het Natuurhus gaan slootjes onderzoeken op 7, 10 en 15 juni. "Natuurgidsen staan 's middags klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer kan schaatsen op het water en probeer de snelste zwemmers in de sloot te vangen'', aldus het Natuurhus. Aanmelden via activiteiten.ivn.almelo@gmail.com. Deelname is gratis.

Nieuwe Liefde

Almelo - Door gestegen prijzen lukt het De Nieuwe Liefde Almelo niet meer om de financiën rond te krijgen. Het bestuur van de stichting zamelt via het GoFundMe-platform geld in om een het seizoen 2023-2024 mogelijk te maken. Het streefbedrag is 7.500 euro. “De gemeente waardeert onze verbindende rol in de samenleving, maar geeft geen subsidie. De bodem van de kas raakt in zicht'', aldus het bestuur. De Nieuwe Liefde Almelo organiseert zeven keer per jaar bijeenkomsten over maatschappelijke, ethische, filosofische of historische onderwerpen. De programma’s zijn interactief en worden omlijst met muziek van regionaal talent.

OCON

Almelo - OCON Orthopedische kliniek heeft het hoogste accreditatieniveau 'diamant' behaald in een kwaliteitsaudit uitgevoerd door Qualicor Europe, hét keurmerk voor een veilige, verantwoorde en persoonsgerichte zorgorganisatie.





Kort