Met de nieuwe meerjarenbeleidsvisie die in 2022 is ontwikkeld, heeft ZGT een sterk kompas dat richting geeft aan de complexe keuzes die gemaakt moeten worden, aldus ZGT.
Met de nieuwe meerjarenbeleidsvisie die in 2022 is ontwikkeld, heeft ZGT een sterk kompas dat richting geeft aan de complexe keuzes die gemaakt moeten worden, aldus ZGT. Foto:

2022 Dynamisch jaar voor ZGT, mét winst

Volgens het jaaroverzicht 2022 van ZGT was het 'een dynamisch jaar'. ZGT behaalde in 2022 een resultaat van 5,3 miljoen euro. Dit resultaat ligt 0,3 miljoen boven de begroting van 5 miljoen euro. Hiermee heeft ZGT zijn financieel gezonde situatie bestendigd.

Almelo - Met het jaaroverzicht geeft ZGT zicht op successen, inspanningen en ontwikkelingen van ZGT in het afgelopen jaar. ''Het was een dynamisch jaar waar we enerzijds nog enigszins vermoeid te maken hadden met de naweeën van de Covid-pandemie, maar ook met veel energie aan de slag gingen met nieuwe uitdagingen. Met rond de 3100 medewerkers en 230 medisch specialisten verleenden we afgelopen jaar zorg aan patiënten met name uit de regio Twente. Meer dan 30 duizend patiënten bezochten in 2022 onze spoedeisende hulp (SEH). Ruim 23 duizend mensen werden opgenomen en we voerden bijna 15 duizend operaties uit. Met meer dan 391 duizend polikliniekbezoeken, 2200 bevallingen en 652 intensive care (IC) opnames bleef de druk op de zorg onverminderd hoog. We verleenden zorg vanuit oprechte aandacht voor onze patiënten en voor elkaar en hebben ons voortdurend ingezet op het nog verder verbeteren van die zorg.''

Het ‘samen doen' staat in heel veel ontwikkelingen voor ZGT centraal. "Dat geldt binnen ZGT, waar samenwerken bijdraagt aan plezier hebben en houden in ons werk, zeker als de werkdruk hoog is. Maar dat geldt ook samen met regionale zorg- en welzijnspartners, in het bijzonder in de samenwerking met MST. Hier hebben medisch specialisten en andere zorgprofessionals van beide ziekenhuizen het afgelopen jaar met elkaar gekeken hoe we goede medisch specialistische zorg in Twente bereikbaar en toegankelijk houden. Ons topklinisch profiel werd verder verstevigd door diabetische voetzorg én het diabetes innovatiecentrum als topklinisch zorgproducten in het STZ-zorgregister te registreren, de erkenning dat we op dit vlak onderscheidend zijn en hooggespecialiseerde en complexe patiëntenzorg leveren'', aldus het ziekenhuis.

Afbeelding