Afbeelding
Foto:

Ontwikkelingen

De lente is begonnen! Heerlijk! Nee, wees niet bang dat je nu een column gaat lezen die ook geschikt is voor de Libelle of de Margriet. Maar wel een die gaat over groeien en bloeien, over ontwikkelingen.

In mijn vorige column schreef ik over dat je net zoveel aan je huis moet doen voorafgaand aan de verkoop, als dat wat je doet aan je auto als je die zou gaan verkopen op Marktplaats.
Een schone, glimmende auto verkoopt sneller. Een goed onderhouden huis ook. En de lente, het seizoen waarin alles weer gaat groeien en bloeien, helpt daar ook zeker bij.

'Een huis met een tuin in bloei ziet er mooier uit. In de lente is er meer aanbod op de huizenmarkt'

Traditioneel gezien is er in de lente ook weer meer aanbod op de huizenmarkt. Een huis met een tuin in bloei ziet er mooier uit en bovendien lijkt het wel alsof er in de periode meer grotere beslissingen worden gemaakt door mensen, bijvoorbeeld om te gaan verhuizen.


Waarom er meer verhuizingen zijn in de lente dan in andere seizoenen

Door de vele vakanties en lange weekenden lijken mensen meer tijd te hebben voor het praten over en maken van grote beslissingen zoals verhuizen. Mensen gaan namelijk vaker nadenken of ze een stap willen gaan zetten op de woningmarkt of dat ze hun eigen huis gaan verbouwen en/of verduurzamen.
Wellicht vliegt er weer zoon of dochter uit na de zomer om op zichzelf te gaan wonen. Misschien ga je een gezin stichten en wil je wat ruimer wonen. Maar het kan ook zijn dat bij jou de fase is aangebroken dat je wat kleiner wilt gaan wonen.

Twijfel je er nog over of verhuizen wel de juiste stap is? Zowel met je woonwensen als je twijfels kun je bij mij en mijn collega’s Mart, Jessica en Carolien binnenlopen.
Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat beter past bij jou; verbouwen en verduurzamen of toch verhuizen.
In een eerdere column vertelde ik je over mijn collega Bryan en GavoorA, want met hen hebben we alles in huis voor een energiezuiniger en comfortabeler thuis! 
Het mooie daarvan is dat wij jou dus volledig kunnen ontzorgen tijdens het verduurzamen van je huis.
En als het om het financiële plaatje gaat bij verbouwen en verduurzamen, dan kunnen we ervoor zorgen dat je kennismaakt met onze hypotheekadviseurs.

Precies, bij ons zit je goed. Of je gaat verhuizen of niet. Welke woonvraag jij ook hebt, wij ontmoeten je graag om samen met jou de juiste keuze te maken.

 

Bob Sanders

Thoma Post Makelaars Almelo

almelo@thomapost.nl