De eerste drie van vorig jaar.
De eerste drie van vorig jaar. Foto:

24e Best Singer Almelo in Rijssen

Aan de zangwedstrijd voor leerlingen voortgezet onderwijs ‘Best Singer Almelo’ doen dit jaar twee scholen meer mee, waardoor er veertien deelnemers zijn. Het Alma College en De Passie uit Wierden zijn nieuw bij de 24e aflevering. De wedstrijd wordt dinsdag 11 april gehouden in het Parkgebouw in Rijssen. “Daar zijn we wel eens eerder geweest’’, zegt docent Stef Hudepohl van het Noordik Lyceum.

Almelo – Vorig jaar werd Best Singer Almelo nog gehouden in het Theaterhotel.
Het liefst was Stef Hudepohl ook in Almelo gebleven voor de wedstrijd, maar toch is voor het Parkgebouw in Rijssen gekozen. “Het Theaterhotel is een beetje verouderd. Ze weten zelf ook dat ze aan een opknapbeurt toe zijn. We gaan dit jaar kijken hoe het in Rijssen is. We zijn niet met Almelo getrouwd, maar we zaten liever in het Theaterhotel. Alleen zijn de kosten en de kwaliteit van de zaal niet met elkaar in overeenstemming’’, aldus Stef Hudepohl.
Het Parkgebouw in Rijssen kan zo’n 420 man publiek herbergen, weet de docent. “Het is ietsje kleiner dan het Theaterhotel, maar dat was meestal voor driekwart gevuld. Als ik het zo hoor zijn ze bij het Theaterhotel volgend jaar waarschijnlijk aan het verbouwen. Het liefst willen we terug naar het Theaterhotel. We willen graag het feestje in Almelo vieren’’, aldus Hudepohl.

Naast leerlingen van Het Noordik, Pius X, Canisius en Het Erasmus doen voor het eerst dit jaar ook leerlingen mee van het Alma College en De Passie uit wierden. “Hierdoor kunnen bijna alle zangtalenten van scholen uit Almelo en omgeving een poging doen om de titel Best Singer Almelo over te nemen van de winnares van vorig jaar: Merle Sjoers’’, zegt Hudepohl. “Merle zal deze keer tijdens het juryberaad komen zingen. Ook gaat dansschool LaSteSa een optreden verzorgen.’’
Pendelbus
De voorrondes op de scholen zijn inmiddels achter de rug. Dat heeft geleid tot veertien kandidaten die op 11 april aantreden om 19.30 uur in het Parkgebouw in Rijssen.
Het Noordik, Pius X, Canisius en Erasmus leveren ieder drie deelnemers. De twee nieuwkomers doen het ieder met één deelnemer. ‘’De deelnemers worden begeleid door een fantastische live band van professionele muzikanten. Voor leerlingen die naar de show willen, rijdt er op 11 april een pendelbus langs alle scholen.’’

Kaarten (3 euro) voor de finale van Best Singer Almelo zijn tot 31 maart verkrijgbaar in de voorverkoop op de deelnemende scholen. Daar is ook een buskaartje (1 euro) naar Rijssen te reserveren. Op 11 april kost een kaartje bij het Parkgebouw 5 euro. De presentatie is in handen van oud-winnares Julia Bel. "Dat kan ze heel goed'', zegt Hudepohl.

Voice
De wedstrijd heet sinds twee jaar ‘Best Singer Almelo'. Daarvoor was het ‘Soundmix Almelo' en ‘Voice of Almelo'. Hudepohl: "De naam is veranderd, maar het concept is al die jaren hetzelfde gebleven. Met dat gedoe in Hilversum willen we niet geassocieerd worden. ‘'

Afbeelding