Het zal weer gezellig worden op en om de Brandvijver in Oldenzaal op zaterdag 24 juni.
Het zal weer gezellig worden op en om de Brandvijver in Oldenzaal op zaterdag 24 juni. Foto:

Vierde Brandvijverconcert op zaterdag 24 juni in Oldenzaal

Het belooft een heel gezellige avond te worden rond de Brandvijver op de langste zaterdag van het jaar, met dit keer ook optredens van aanstormend Oldenzaals talent. De vierde editie van het 5-jaarlijks Brandvijverconcert vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 juni. 

OLDENZAAL - Ooit begonnen in 2007 als een initiatief van enkele buurtbewoners, inmiddels is het evenement niet meer weg te denken op de Oldenzaalse activiteitenkalender. Het laatste Brandvijverconcert in 2017 was een samenwerkingsproject met de jubilerende muziekvereniging Semper Crescendo. De bezoekers van toen zullen zich ongetwijfeld nog het theaterstuk "Tanfana's Tranen” herinneren. Het werd opgevoerd op en aan de Brandvijver. Dit naast een geweldig optreden van onder andere Ellen ten Damme en vele andere artiesten, musici en koren.


Door de gevolgen van corona en de bijkomende financiële uitdagingen kon het concert in 2022 niet gehouden worden. Met een nieuwe aanpak gaat het dit jaar wel door. Een andere indeling van het terrein rond de vijver, nieuwe horecaplekken aan het water en een programma met een grote Oldenzaalse inbreng vormen een garantie voor een prachtige avond waarop volop te genieten valt van theater, muziek, zang en dans. De avond is evenals voorgaande edities gratis toegankelijk. De organisatie kiest er principieel voor om geen entree te heffen. Dankzij de financiële ondersteuning van diverse lokale en regionale fondsen en door de bijdrage van 'Vrienden van de Brandvijver' is de komende vierde editie zo goed financieel veilig gesteld.


In het avondvullend programma is tijd vrijgehouden voor aanstormend en opkomend Oldenzaals talent. Bandjes, zangers, zangeressen, dansers, die hun artistieke, vocale en muzikale kwaliteiten willen tonen krijgen hiervoor de gelegenheid. De organisatie biedt een podium met licht en geluid én een duizendkoppig publiek. Mocht je belangstelling hebben, meld je dan bij het secretariaat van de stichting per mail kuipers1@caiway.nl Vaste bezoekers van het Brandvijverconcert weten ook dat de vijver bij inval van de duisternis verandert in een groot openluchttheater. Ook dit jaar zal de Oldenzaalse theatergroep Hydra het publiek met een betoverend kijkspel weten te verassen en te ontroeren. Kortom, het wordt een avond waar veel te genieten valt. Noteer alvast de datum in uw agenda: zaterdag 24 juni.


Verdere info, ook voor Oldenzaals talent, via 06.24779956.