Het schoonmaken van de graven is een belangrijk jaarlijks eerbetoon voor de gebrachte offers.
Het schoonmaken van de graven is een belangrijk jaarlijks eerbetoon voor de gebrachte offers. Foto: Picasa

Oldenzaalse veteranen poetsen oorlogsgraven

De Oldenzaalse oorlogsveteranen zetten de traditie van het schoonmaken van de oorlogsgraven op de begraafplaats aande Hengelosestraat in Oldenzaal voort. Een aantal dagen voor het herdenken van de bevrijding van Oldenzaal (2 april 1945) komen de Oldenzaalse oorlogsveteranen in actie om deze graven schoon te maken. 

OLDENZAAL - Dit jaar valt 2 april op een zondag, dus is in overleg werd besloten om deze jaarlijkse schoonmaakactie te houden op zaterdag 1 april. Om 10.00 uur komt men samen op de begraafplaats. De veteranen poetsen niet alleen; ook andere belangstellenden zijn welkom om een handje te helpen. Schoffelen, schoonmaken... de begraafplaatsbeheerder is blij met alle helpende handen. 


Op maandag 3 april herdenken wij samen met de Oldenzaalse schooljeugd de bevrijding van Oldenzaal, eveneens op de Algemene Begraafplaats waar bloemen worden gelegd en gedichten worden gelezen door leerlingen uit groep 8 van de Franciscusschool. Ook bij deze gelegenheid bent u van harte welkom. Het is belangrijk om stil te blijven staan bij de offers die nodig waren voor vrede en veiligheid. Zeker nu.