In het Springendal is zowel overdag als 's avonds het nodige te beleven.
In het Springendal is zowel overdag als 's avonds het nodige te beleven. Foto:

Ontdek het natuurgebied tijdens meerdere excursies Springendal

Wandelen door een natuurgebied, maar dan met een extra dimensie, dát is de meerwaarde van een excursie. Tijdens een excursie in het Springendal leren deelnemers beter het landschap lezen, ze maken kennis met de soorten die er leven, vaak gaat de wandeling ook van het pad af en komen ze op plekken waar ze anders niet mogen komen. 

HEZINGEN - Op 6 juni lopen de deelnemers met de ‘Bronnen en beek wandeling’ langs de Springendalsebeek; de levensader van het Springendal. Ga mee op ontdekking vanaf de bron, stroomafwaarts langs de beek naar het hart van het Springendal. Een wandeling om extra op te letten, want de wandeling gaat grotendeels buiten gebaande paden, het terrein is niet vlak en de beek wordt meerdere keren overgestoken.

Op 13 én 27 juni kunnen deelnemers zich verwonderen over de bijzondere flora van het Springendal. Voor orchideeën hoeven ze niet naar de tropen, er groeien ook ‘gewoon’ orchideeën in Nederland, zo ook in de vochtige graslanden van het Springendal, waar ze tijdens deze wandeling eens van dichtbij kunnen kijken. Maar ook andere wilde flora is het bekijken waard, vaak hebben ze bijzondere aanpassingen gedaan om specifieke insecten te lokken of te profiteren van het seizoen. Aanmelden moet via: www.staatsbosbeheer.nl/orchideeenspringendal

Op 20 juni vertrekt de wandeling wat later op de avond, want deze staat in teken van de nachtdieren. Door de batdetector is het mogelijk vleermuizen te horen voordat ze te zien zijn. Maar ook oren open houden voor nachtactieve vogels, want wie weet kun je ze horen! Uilen, baltsende houtsnippen, kwartels en het magische geratel van de nachtzwaluw; ze zijn er allemaal in dit gebied. Aanmelden moet via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtdierenspringendal 


Ook in de maanden juli en augustus organiseren ze bijna wekelijks een wandeling. De thema's, data, starttijden, locatie en andere informatie is te vinden op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten. Tip van de boswachter voor deelnemers: Kleed naar het weer en houd hierbij rekening met teken, zorg voor stevige schoenen en vergeet een verrekijker of fotocamera niet.

Afbeelding