Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Hofkerk: niet streamen, maar 'live' kerken!

De coronapandemie bracht ons veel uitdagingen maar ook bepaalde innovaties. Zo maakt ook de Hofkerk in Oldenzaal sinds de pandemie gebruik van de dienst Kerkdienst Gemist waarmee diensten via de camera en internet overal te wereld te volgen zijn. Dit lijkt ook zo zijn keerzijdes te hebben...

OLDENZAAL - Het online volgen van de diensten blijkt, zo maken we op uit het kerkblad de Hofstem, iets té populair. "Het heeft natuurlijk wel een keerzijde. het zóu natuurlijk kunnen dat er een aantal gemeenteleden (bij slecht weer bijvoorbeeld) overweegt de dienst thuis in de luie stoel te volgen en zodoende het samen-kerk-zijn te missen... De collecte wordt dan natuurlijk ook 'gemist' en dat is vandaag de dag best te merken in het collecteoverzicht", zo verzucht Koos Schollaardt in het kerkblad.

De kerk benadrukt dat de dienst absoluut een mooie toevoeging is, zeker voor leden die er écht niet fysiek bij kunnen zijn. Het is dan ook niet meer weg te denken en zal zeker blijven.


Toch is de oproep van de kerk wel om zo veel mogelijk de diensten in de kerk fysiek te bezoeken. Het draait immers toch ook voor een deel om de collectieve belevenis van het geloof én de gemeenschapszin.