Beide heren werden passend in het zonnetje gezet bij hun afscheid.
Beide heren werden passend in het zonnetje gezet bij hun afscheid. Foto: Picasa

Herman en Fons zijn met pensioen!

Algemeen

Aannemersbedrijf Warmes moet twee vaklui in de bouw missen. Herman Kokkeler (61) en Fons Vollenbroek (60) hebben allebei het bijltje er bij neergelegd. En dat liet de directie van aannemersbedrijf Warmes niet onopgemerkt voorbij gaan. 

LATTROP- De directeur zelf kwam met koffie en gebak op de bouwlocatie om beide mannen (vrijgezellen) persoonlijk aandacht te geven. De aandacht die Fons Vollenbroek kreeg gebeurde donderdagmorgen onder koffietijd, onder mijn slaapkamerraam, vandaar dat dit mijn aandacht trok. Een afscheidsbord met foto en tekst en samen op de foto met de collega’s, dat mocht ik vastleggen. 

Herman Kokkeler had woensdag zijn laatste werkdag. Herman was aan het werk bij de familie Benerink in Denekamp waar hij een overkapping in de tuin maakte. Fons voerde onderhoudswerkzaamheden uit in opdracht van WBO Oldenzaal in het wooncomplex ‘t Bloemenrijck.

Aannemersbedrijf Warmes moet nu twee twee vaklui missen. Twee vaklui die in Twente de sporen hebben nagelaten, en er toe hebben bijgedragen dat jonge, toekomstige vaklui in de bouw tijdens het opleidingstraject werden begeleid. Beiden waren ‘Leermeester in de bouw’. De jongere generatie maakte dan ook dankbaar gebruik van hun opgedane kennis en ervaring om te groeien in deze sector. Herman werkte 46 jaar voor Warmes. Hij heeft voor alle vier generaties Warmes gewerkt; zelfs voor ‘opa’ Warmes die het bedrijf begon. Fons werkte 13 jaar voor Warmes. Hij werd destijds, toen hij beschikbaar kwam, gevraagd om bij Warmes te komen werken.

Herman Kokkeler is 61 en Fons 60 jaar; ze zijn in het buitengebied van Denekamp woonachtig en bijna buren van elkaar. Beide maken gebruik van de mogelijkheid om met de regeling zware beroepen met vervroegd pensioen te gaan. Op mijn vraag ‘hoe ga je de nu vrijkomende tijd invullen?’: beide zeggen dat ze het eerste jaar een sabbaticaljaar nemen. Fons gaat zijn nieuw aangeschafte elektrische fiets uitproberen en Herman is en blijft bezig met zijn hobby vogels en hij is lid van de vogelvereniging Witroka. Sociaal Denekamp, let op deze twee fantastische mannen! Ze zijn rijp om als vrijwilliger te worden ingezet in Denekamp.

Afbeelding