ROVA wil de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen nog verder verbeteren de komende jaren.
ROVA wil de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen nog verder verbeteren de komende jaren.

ROVA heeft succesvol jaar ondanks alle uitdagingen

Algemeen

Afvalbedrijf ROVA heeft het jaarverslag over 2022 gepresenteerd. Ondanks uitdagingen wist het bedrijf toch een net resultaat te boeken. Uiteraard werd er ook verder gewerkt aan de ambities voor een nog duurzamer wereld én afvalketen.

DINKELLAND/TUBBERGEN - Afvalinzameling en verwerking brengt de nodige kansen en uitdagingen met zich mee. De afgelopen jaren probeert ROVA net als Twente Milieu omdenken te stimuleren: er is geen afval, alleen grondstoffen. Goede recycling en een goede kwaliteit van de ingeleverde grondstoffen is dan ook belangrijk. Met name door voorlichting hoopt men nog verdere winst te behalen op dit vlak.

In 2022 waren er wel de nodige uitdagingen op bedrijfstechnisch vlak. Zo waren er begin 2022 nog wat coronamaatregelen en ook de flink gestegen brandstof- en materiaalkosten hadden een impact op de bedrijfsvoering. Desondanks hield men na belastingen nog een netto resultaat over van 4,3 miljoen euro. Geld dat uiteraard welkom is als verdere buffer en voor verdere investeringen. ROVA zamelt afval in voor ruim 367.000 huishoudens in 23 gemeenten en doet buitenbeheer in enkele gemeenten.