Burgemeester Wilmien Haverkamp is al een tijdje uit de running door ziekte. Een tweede ambtstermijn was daarom voor haar niet wenselijk.
Burgemeester Wilmien Haverkamp is al een tijdje uit de running door ziekte. Een tweede ambtstermijn was daarom voor haar niet wenselijk. Foto:

Praat mee over nieuwe Tubbergse burgemeester

De gemeente Tubbergen vraagt inwoners actief mee te denken over de nieuwe burgemeester. Zij hebben gelegenheid om nog tot en met 27 maart een online vragenlijst hierover in te vullen.

TUBBERGEN - In oktober vorig jaar maakte burgemeester Wilmien Haverkamp bekend dat zij geen tweede termijn wilde na afloop van haar eerste termijn van zes jaar. De aankondiging kwam kort nadat bij de burgemeester lymfeklierkanker geconstateerd werd. Jon Hermans-Vloedbeld werd toen benoemd als waarnemend burgemeester. Zij nam eerder ook al over tijdens een ziekteperiode van Haverkamp.

Het vinden van een nieuwe burgemeester is een uitgebreid proces dat met de nodige zorgvuldigheid moet gebeuren. Je moet immers niet alleen een goed bestuurder vinden, maar ook iemand die past binnen de lokale gemeenschap en politiek in de brede zin. De gemeenteraad hecht grote waarde aan de input van de Tubbergse gemeenschap. Via www.tubbergen.nl is de link te vinden naar de online vragenlijst. Mede aan de hand van deze uitkomsten zal de gemeenteraad een profielschets vaststellen.