Corine Hofstra.
Corine Hofstra. Foto:

Column Corine Hofstra: de mooie Bornse natuur laat je niet los!

Als je de mooie natuur van het buitengebied van Borne in je ogen hebt gevangen, dan laat je het niet meer los. Schoentjes aan en gaan! 

Gisterenavond liep ik met m’n zussen vanuit de Stroom-Esch richting Hertme. Door de weilanden, langs de beek en over de klootschietbaan en door het bos weer terug. Meteen een vakantiegevoel! Besef je wel hoe rijk we zijn met zoveel groen dat altijd binnen 5 tot 10 minuten te bereiken is? Moet je voorstellen dat je in een grote stad als Amsterdam woont en altijd lang onderweg moet zijn voor frisse lucht, groen en een goede teug verse zuurstof. 


Dat is het voordeel dat je in een dorp als Borne woont. En helemaal als je je bedenkt dat veel mensen in Amsterdam gaan wonen omdat ‘het’ daar allemaal gebeurt. Nou hier gebeurt ‘het’ ook. Aankomend weekend geniet je bijvoorbeeld op vrijdag & zaterdag van Ciske de Rat, een familiemusical in de prachtige setting van het Openluchttheater van Hertme!


Op zondag is er in het dorp van alles te doen. Menig autoliefhebber laat z’n bolide stralen in het centrum: van echte oldtimers tot snelle Ferrari ‘s en van de mooiste Fiat 500 van Nederland tot een Volkswagen T1 busje. Verder geniet je van het Speciaalbierfestival op het Rheineplein (inclusief wijnbar en lekker eten!) en optredens van Double6, Spoenk, The Power Factory en nog veel meer. Zin in!

Corine Hofstra
Visit Borne


Er valt in Borne van alles te beleven voor jong en oud! Kijk voor het actuele overzicht van activiteiten op: www.visitborne.nl/agenda.

Pen