Margot Olde Loohuis is één van de exposerende kunstenaars bij SchouwArt. 'Onderwaterwereld' is vanaf 10 juni te bezichtigen.
Margot Olde Loohuis is één van de exposerende kunstenaars bij SchouwArt. 'Onderwaterwereld' is vanaf 10 juni te bezichtigen. Foto: Margot Olde Loohuis © Dolf Middelhoff

Margot Olde Loohuis opent solo-expositie in Schouwburg Hengelo

SchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. Werk van professioneel beeldend kunstenaars wordt getoond in verschillende ruimtes in Schouwburg Hengelo. Op zaterdag 10 juni om 14.00 uur vindt de opening plaats van de solo-expositie van Margot Olde Loohuis: Onderwaterwereld. Daarnaast zijn de huidige exposities van kunstenaars Maarten van Aken, Bas Hordijk, Nicole Tanke en Melanie Windl ook nog te bezichtigen. De toegang is gratis.

Hengelo - De in Albergen geboren Margot Olde Loohuis exposeert in juni en juli werken aan 'De Wand' in Schouwburg Hengelo. In deze tentoonstelling zijn een flink aantal kunstwerken van haar te zien die zij recent maakte. Sinds 2007 schildert zij vooral water in al haar aspecten. Margot houdt van het karakter dat altijd beweeglijk en transparant is, reflecteert en het licht breekt. En van onder de waterspiegel bekeken kwam er nog meer tevoorschijn. Dit vernieuwende perspectief, het tonen van een vaak onzichtbare onderwaterwereld, werd in de afgelopen jaren een bijna filosofische bron van inspiratie. Er ligt een schat aan schoonheid onder de waterspiegel. Niet voor iedereen toegankelijk maar wel voor iedereen vatbaar. Margot schildert die wonderlijke onderwaterwereld in al zijn aspecten op groot formaat in olieverf.

‘Mensen die nooit onder water kijken, missen de halve planeet.'
Dit zei astronaut André Kuipers in een interview in de Volkskrant. Kunstenaar Margot Olde Loohuis las in deze quote een bevestiging van een waarheid die ze telkens tot uitdrukking brengt in haar werk.

Margot: "Mijn schilderijen gaan over de onderwaterwereld en ze bieden je een blik vanaf de modderige bodem naar boven, naar het licht. Het toont een heel ander universum, het underview. Deze is complementair aan het overview die te zien is vanuit het heelal richting de aarde.”

De opening van de expositie op 10 juni om 14.00 uur is gratis toegankelijk. Daarnaast zijn de exposities gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van SchouwArt: elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding