Afbeelding
Foto:

Rabobank Streetsoccer Borne

Van maandag 12 tot en met donderdag 15 juni is weer het Rabobank Streetsoccer Borne op het Rheineplein. Het straatvoetbaltoernooi voor de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Bornse basisscholen. Dit is het eerste jaar dat leerlingen uit groep 7 en groep 8 ook kunnen deelnemen aan het toernooi. Nieuw dit jaar is dat het toernooi is losgekoppeld van de basisscholen in Borne. 

Waar voorgaande jaren teams in de klas werden gemaakt, hebben de kinderen dit jaar zelf een team samengesteld. Er doen dit jaar 33 teams mee, verdeeld over de twee categorieën: groep 5 - 6 en groep 7 - 8. Deze zijn weer onderverdeeld in jongens - meisjes - gemengde teams. De deelnemers spelen op twee streetsoccervelden. De velden worden omringd door een houten boarding. De boarding zorgt dat de bal, zo veel als mogelijk, in het veld blijft. De teams spelen 4 tegen 4. Een wedstrijd duurt twaalf minuten. De poulewedstrijden worden maandag tot en met woensdag gespeeld tussen 15.30 en 18.30 uur, waarna donderdagmiddag de finales zijn. De uitslagen staan op de facebookpagina van Borne Sport.

De organisatie is in handen van de Bornse voetbalverenigingen: BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, Zenderen Vooruit en RKSV NEO in samenwerking met Borne Sport. Een aantal leerlingen van Twickel worden ingezet als scheidsrechter. De teams kunnen elke speeldag de Fair Playprijs winnen.



De organisatie hoopt op een leuk en sportief toernooi en nodigt iedereen uit om de spelers te komen aanmoedigen.

Afbeelding