De bijdrage aan dit goede doel is meer dan welkom.
De bijdrage aan dit goede doel is meer dan welkom.

Ruim 3.000 euro voor Hospice Borne

Algemeen

Donderdagmorgen had Martin Thiehatten, de schrijver van het boek ‘Oud Borne in veertig verhalen’, Anne-Marie Wijnands en Annemarie Evers van het Hospice Borne uitgenodigd om de door Martin, bij de presentatie van het boek, beloofde opbrengst te schenken aan het Hospice Borne. 

BORNE - Het boek is eigenlijk niet alleen maar een verhaal maar ook een rondleiding door Oud Borne geworden. Middels een plattegrond in het boek kun je een wandeling langs al die verhalen maken. Martin Thiehatten is zelf al sinds 2003 verbonden aan de Gidsengroep Oud Borne. De vele verhalen die hij hier hoorde en spitten in archieven leverde hem zoveel verhalen op die hij eerst alleen deelde met zijn collega gidsen later dus resulterend in dit bijzondere boek.

De geste dat hij de winst van het boek aan het Hospice wilde schenken maakte sponsoren meteen enthousiast evenals de beide boekhandels waar het boek verkocht werd en die bereid bleken hierdoor met een mindere marge te werken.

De dames van het Hospice hadden al vernomen dat het een bedrag met drie nullen zou worden en gingen daarom uit van 1000 euro, een bedrag waarop Martin in eerste instantie zelf ook gehoopt had. Dat het echter bijna 3000 euro zou worden, door hem zelf naar boven afgerond om er een mooi rond bedrag van te maken, had hij niet verwacht en was een nog grotere verrassing voor beide dames. 

Het ontroerde Martin Thiehatten zichtbaar dat hij een dergelijk groot bedrag aan het Hospice mocht overhandigen. Martin: “Het Hospice is een erg goed doel en ik bedacht dat ik ze graag meer zou schenken en dat is gelukt.” 

Annemarie Evers en Anne-Marie Wijnands reageerden zeer enthousiast: “indrukwekkend, wat veel, wat mooi, geweldig.” Annemarie Evers: “We gaan hier iets moois mee doen en we laten je ook weten wat we er mee gaan doen.”

“Je laat hier Borne op vele manieren wat na.”

Martin: Ik laat hier ook de verhalen na. Als je ze niet opschrijft worden ze iedere keer veranderd en krijg je verhalen waar historisch niet meer van klopt.”