Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Literaire thriller Corine Böhmers

HENGELO - Corine Böhmers heeft een nieuw boek geschreven: de literaire thriller Omkering. "Vorige week heb ik zowel bij RTV Oost als bij 1Twente interviews gegeven over mijn nieuwe boek, Afgelopen zaterdag was er een signeersessie bij boekhandel Broekhuis in Hengelo. Aanstaande zaterdag is er een meet & greet met signeersessie bij The Readshop Markt 2 in Hengelo. Omkering is een actueel boek over het belang van verbinding met je omgeving én het gevaar van gedachteloze navolging. De lezer ervaart zo de actualiteit van het gedachtegoed van Hannah Arendt", laat Corine Böhmers weten. "Het boek Omkering neemt je mee naar een futuristische belevingswereld tegen de achtergrond van het historische nazi-bouwproject Prora op het Noord-Duitse schiereiland Rügen. Een hightech omgeving zonder privacy, een plek vanwaar niemand ooit kan vertrekken." 

Hardlopen voor beginners bij Fit met Passie

HENGELO - Fit met Passie begint een cursus voor beginnende hardlopers. Wil je graag (weer) beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of wil je niet graag in je eentje hardlopen? Of heb je een stok achter de deur nodig? Speciaal voor deze mensen begint hardlooptrainer Henk Passies van Fit met Passie op donderdag 6 april een cursus beginnen met hardlopen. De trainingen starten iedere donderdag om 19.15 uur bij het wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo. Met een trainingsschema van 13 weken helpt Passies de lopers hun eerste doel te bereiken: 5 kilometer aan één stuk hardlopen. Tijdens de hardlooptrainingen van Fit met Passie wordt extra aandacht besteed aan een goede loophouding en looptechniek. Uiteraard zijn gezelligheid en plezier ook heel belangrijk. Daarnaast krijgen de deelnemers advies over goed hardloopschoenen en -kleding, ademhaling en voeding. De kosten voor deze cursus bedragen 70 euro. Dat is inclusief een Fit met Passie-hardloopshirt en de eindloop van 5 km. Voor meer info: Henk Passies, 06-83965445 of mailen info@fitmetpassie.nl.

Infoavond Orde van Weefsters

HENGELO - Op woensdag 29 maart om 19.30 uur houdt loge Sciviam een informatieavond over de Orde van Weefsters Vita Feminea Textura. De Orde is een vereniging voor vrouwen die elkaar helpen bij het zoeken naar antwoorden op de vragen van het bestaan. Deze geestelijke ontwikkeling wordt onder andere gestimuleerd via inwijdingen, waarbij de symboliek van het weven wordt gebruikt. Belangstellenden zijn vanaf 19 uur welkom in het logegebouw aan de Krabbenbosweg 47B in Hengelo. Voor nadere informatie: sciviam@ordevanweefsters.nl

Repair Café

HENGELO - Het Repair Café Hengelo is zaterdag open. "Zaterdag 1 april wachten we weer op jouw kapotte dingen. Kom naar De Tempel tussen 10 en 13 uur. Tijdens het herstellen kun je dan mooi een bakkie doen. Het herstel lukt niet altijd, maar we proberen het wel altijd. Laatst nog: een 30 jaar oude keukenmixer. Dat kostte wel € 0,80 voor een paar onderdelen. Nu kan hij weer jaren mee. Zoiets past heel mooi bij ons motto om niet onnodig iets te weg te gooien. Toen werden dingen nog zo gemaakt dat ze gerepareerd konden worden", laat de organisatie weten. 

www.repaircafehengelo.nl