De talentvolle fietscrossers en hun begeleiders van het team Sideways Racing.
De talentvolle fietscrossers en hun begeleiders van het team Sideways Racing.

Nieuw talententeam met ambitie

Algemeen

Een nieuwe groep talentvolle fietscrossers wil dit seizoen aan de weg timmeren. Ze gaan zowel in Nederland als in het buitenland wedstrijden rijden. Ze doen mee onder de naam Sideways Racing Team. “Het nieuwe team biedt meer faciliteiten. We hopen daarmee jongens naar de top te kunnen brengen”, zegt teamvoorzitter Marc Maathuis.

HENGELO - Marc Maathuis maakt de vergelijking met voetbal. Alle kinderen kunnen voetballen bij een amateurclub. De meest getalenteerde spelers komen in aanmerking voor de FC Twente/Heracles Academie. Zo is dat bij deze sport ook. De talenten van Sideways Racing hebben volgens de initiatiefnemers van deze nieuwe ploeg genoeg talent om de top van de BMX te halen. Sideways Racing wil hen daarbij het spreekwoordelijke duwtje in de rug geven. “Deze geselecteerde jongens blijven lid van hun vereniging, maar gaan met de ploeg van Sideways Racing naar extra trainingen en wedstrijden. Met Tristan Altena uit Delden hebben we ook een trainer. We gaan vaker trainen. Dat doen we ook op andere banen. Bijvoorbeeld in Haaksbergen, Tiel, Ommen en Dedemsvaart”, zegt de voorzitter van deze Hengelose sponsorploeg. De talenten komen uit Hengelo en omliggende plaatsen zoals Delden, Borne en Oldenzaal. Het nieuwe team bestaat uit zes regionale rijders. Dit seizoen willen ze ook regelmatig naar het buitenland. “Ze reden al landelijk, maar willen ook aan Europese wedstrijden meedoen”, zegt Maathuis. Het seizoen is inmiddels begonnen. De eerste wedstrijd was in Raalte. Daar stond een NK voor BMX-clubs op het programma. Dat is een reeks wedstrijden. “De volgende wedstrijd is in Wijchen.” Aan ambitie geen gebrek. “We gaan ook meedoen aan EK-wedstrijden en UEC-wedstrijden. Het deelnemersveld bestaat uit rijders uit onder meer Zweden, Tsjechië, Duitsland en België.” De jongens van Sideways Racing zijn acht tot en met elf jaar. “De ambitie is de komende jaren door te groeien daar een hoger niveau. We hebben een duidelijk plan met sponsoren en bedrijven die ons ondersteunen”, zegt Maathuis.

Loek Timmermans, Seb Lutikhuis, Tristan Altena (trainer), Lyam Maathuis, Noud Falkmann en Jord Grobben zijn de rijders. Belangstellenden kunnen hun ontwikkelingen ook op social media volgen. Zowel op instagram als facebook. Instagram: sidewaysbmxracingteam. Facebook: Sideways Racing team