Juichende FC Twente-spelers na de 0-3 zege bij Fortuna. (Foto: Bas Everhard/Fc Twente Media). Foto: Bas Everhard

Eindelijk weer eens een zege in een uitwedstrijd

Enschede - Het heeft even geduurd, maar FC Twente heeft weer eens een uitwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Ron Jans zette zaterdag in Sittard Fortuna opzij met 0-3. Daarmee kwam een einde aan een lange reeks van wedstrijden op vreemde bodem waarin niet werd gewonnen. De laatste winstpartij buitenshuis was van vorig jaar 22 oktober. In Leeuwarden won Twente toen met 0-1 van Cambuur door een strafschop van Ricky van Wolfswinkel in minuut 97. Dezelfde Van Wolfswinkel werd tegen Fortuna gepasseerd door Jans. Manfred Ugalde mocht het in de punt van de aanval proberen en de Costa-Ricaan beloonde het vertrouwen van de trainer met twee doelpunten. "Ugalde zit goed in zijn vel en straalt uit dat hij in vorm' is', zei Jans na afloop. "En Ricky heeft een wat moeilijkere periode.'' De tegen Heerenveen disciplinair gestrafte Joshua Brenet viel vlak voor de 0-1 van Vaclav Cerny in voor IJslander Alfons Sampsted. Jans toonde zich tevreden over de houding van Brenet. In de eerste helft had Twente veel balbezit (74 procent volgens de cijfers), zonder tot echte kansen te komen, al was Robin Pröpper er dicht bij. Twente scoorde de drie goals in een kort tijdsbestek rond minuut 70. Komende zondag is nummer drie AZ de tegenstander in De Grolsch Veste. De wedstrijd begint om 20.00 uur.