Afbeelding
Foto:

Kort nieuws

Optreden blaaskwintet 

DELDEN - Op zondag 19 maart om 16 uur geven Herman van Kogelenberg (fluit), Hans Wolters (hobo), Marcel Geraeds (klarinet), Fons Verspaandonk (hoorn) en Remko Edelaar (fagot) een concert in de Oude Blasiuskerk in Delden. Dit is het laatste kerkconcert van stichting Delden Klassiek in dit seizoen. Eind maart volgen nog drie concerten in kasteel Twickel. Toegangskaarten kunnen worden besteld via www.deldenklassiek.nl en via 074-3765140. De vijf blazers vormen samen Het Farkas Wind Quintet dat in 1997 werd opgericht en zich sindsdien heeft ontwikkeld tot Nederlands meest vooraanstaande blaaskwintet. 

Cursus eerste hulp aan kinderen 

HENGELO - Er is op zaterdag 25 maart een cursus eerste hulp aan kinderen van de EHBO in Hengelo. De EHBO-Hengelo verzorgt regelmatig eerste hulp-cursussen. De deelname bedraagt 95 euro. Aanmelden via ehbo-hengelo.nl/cursussen/aanmeldformulier. Contact opnemen kan ook via 074-7501501 of stuur een e-mail naar cursussen@ehbo-hengelo.nl

Inzameling voor goed doel tegen kanker

HENGELO - Het is de week van de zeldzame kankers. Rob Scheurink en Esther Rekers vragen daar aandacht voor. Hun verhaal gaat over de zeldzame kanker GIST. "Een gastro-intestinale stromale tumor (GIST) is een vorm van kanker in de maag of de darmen. De tumor ontstaat in het bindweefsel dat om de organen heen zit. Daarom is het een andere soort kanker dan bijvoorbeeld maagkanker. Een GIST is zeldzaam. Ik heb deze zeldzame kanker, in mijn geval ongeneeslijk. Dus word ik palliatief behandeld met doelgerichte therapie om de tumor en uitzaaiingen stabiel te houden. Wij zijn een actie gestart om geld op te halen voor meer onderzoek. Heel specifiek gaat ons geld naar een beeldendatabank waarin alle ct scans van gisttumoren verzameld worden. Kort gezegd zou je uiteindelijk door ct-scans te vergelijken eerder tot een diagose kunnen komen. Rob gaat 22 april samen met onze zonen, zijn broers, zwager en fietsvrienden een tocht fietsen van het Radboud umc (expertise centrum gist) naar het umc in Groningen, ook een expertise centrum en ook het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben. Ondertussen hebben we al meer dan €13.000 opgehaald. Maar dit is nog niet genoeg", aldus Esther Rekers. Kijk op www.actievooravlfoundation.nl/fundraisers/rob-scheurink voor meer informatie over dit goede doel. 

Inloopavond ROC Twente

HENGELO - ROC van Twente houdt donderdag 16 maart tussen 18 en 20 uur een inloopavond voor leerlingen, die nog twijfelen over de mbo-opleiding die zij na de zomer kunnen volgen. Op dertien locaties in Almelo, Enschede, Hengelo en Rijssen gaan docenten graag in gesprek met deze aankomend studenten en hun ouders/verzorgers. Deze inloopavond is kleinschalig en draait om persoonlijke aandacht. 

Blijspel 

DEURNINGEN - Toneelvereniging de Plaank'n Spöllers uit Deurningen brengt ook dit jaar een blijspel op het podium van het tot theater omgebouwde Spölhoes aan de Reefsmaat 1. De première is woensdagmiddag 22 maart om 14.30 uur voor de ouderen uit Deurningen. De avondvoorstellingen zijn donderdag 23 t/m zaterdag 25 maart om 20 uur.