Henk is OV-ambassadeur en staat klaar om vragen te beantwoorden over het openbaar vervoer.
Henk is OV-ambassadeur en staat klaar om vragen te beantwoorden over het openbaar vervoer. Foto:

Maandelijks spreekuur openbaar vervoer op het ontwikkelplein

HENGELO - Hoe kom ik van A naar B met het openbaar vervoer? Daar draait het allemaal om, vertelt Henk, OV-ambassadeur. “En daarbij hebben mensen heel veel vragen. Zoals: Hoe koop ik een kaartje via de computer? Hoe koop ik een kaartje bij een automaat? Welke trein of bus moet ik hebben? Hoe weet ik of ik met de trein van NS of van Blauwnet moet reizen? Hoe check ik in? Hoe stap ik over? Hoe zie ik vanaf welk perron mijn trein vertrekt? Is mijn OV-kaart nog geldig? Hoeveel geld staat er nog op mijn OV-kaart?” 

Een keer per maand kunnen mensen met dit soort vragen over het openbaar vervoer terecht op het ontwikkelplein op de tweede verdieping van de Bibliotheek. Vooral 60-plussers hebben vaak vragen over het openbaar vervoer vertelt Henk. “Dat komt omdat alles nu via de computer gaat. Wie daar niet handig mee is, komt met allerlei vragen te zitten. Verder zijn er tegenwoordig zoveel abonnementen, het is een wirwar.” Er zijn geen servicebalies meer op de stations, dus is ons spreekuur een fijne oplossing.

De OV-ambassadeurs maken ook proefreisjes met mensen die onbekend zijn met het openbaar vervoer. Henk: “Dat doen we in groepjes van vijf mensen. We maken dan een rondje en gaan bijvoorbeeld met de NS-trein van Hengelo naar Enschede. Dan met de bus naar Oldenzaal en met de trein van Blauwnet reizen we weer terug naar Hengelo. Onderweg leren de mensen dan van alles. Zo heeft Hengelo bijvoorbeeld geen poortjes op het treinstation, maar Enschede wel. Dus, hoe kom je in Enschede dan van het perron af? En weet je wat nu zo leuk is? Heel vaak zeggen de mensen na afloop van de reis dat het zo eenvoudig is.”

Het inloopspreekuur openbaar vervoer is elke derde maandag van de maand tussen 10.30 en 12.00 uur op het ontwikkelplein in Bibliotheek Hengelo. Het spreekuur is gratis en aanmelden is niet nodig 

bibliotheekhengelo.nl

boek