"Carmen.maquia" Choreografie | Gustavo Ramírez Sansano Introdans-premiere 10 december 2022, Arnhem (foto: Hans Gerritsen).
"Carmen.maquia" Choreografie | Gustavo Ramírez Sansano Introdans-premiere 10 december 2022, Arnhem (foto: Hans Gerritsen). Foto: HANS GERRITSEN

Introdans en Nationale Ballet dansen op Hengeloos podium

Zowel Introdans als het Nationale Ballet bestaan al meer dan 50 jaar en willen zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren voor de danskunst. Deze gerenommeerde gezelschappen mogen dan ook niet ontbreken in de dansprogrammering van Schouwburg Hengelo. Introdans speelt op zaterdag 4 februari de (familie)voorstelling Carmen en de junior company van het Nationale Ballet speelt op woensdag 8 februari de voorstelling Ballet Bubbles. Voorstellingen beginnen om 19.30 uur.


HENGELO - Introdans brengt op zaterdag 4 februari een totaal nieuwe, moderne bewerking van het klassieke operaverhaal Carmen, in een spannende, verrassende dansproductie voor het hele gezin. Tegen een prachtig zwart-wit decor – geïnspireerd door kunstenaar Picasso – vertelt de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano in zijn Carmen een aangrijpend verhaal over liefde en de vernietigende kracht van jaloezie. Een gepassioneerde familievoorstelling (6+) met een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. De entree is 17,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor de jeugd.


Ballet Bubbles

Talenten van over de hele wereld auditeren jaarlijks voor een felbegeerde plaats in de Junior Company van het Nationale Ballet. Deze Junior Company-dansers werken regelmatig mee aan producties van het ‘grote’ gezelschap, maar oogsten vooral ook veel lof met hun eigen tourneeprogramma’s. In Ballet Bubbles vertolken ze op woensdag 8 februari onder meer nieuwe werken van de jonge choreografen Wubkje Kuindersma, Joshua Junker en Sedrig Verwoert. Daarnaast staat ook de pas de quatre uit Sir Peter Wrights The Sleeping Beauty op het programma evenals Blink van Juanjo Arqués. De entree is 18,50 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor jongeren. 


Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via 

schouwburghengelo.nl

Theater