Iryna Riabchun komt naar Enschede.
Iryna Riabchun komt naar Enschede. Foto:

Kort nieuws

Kunst in het Volkspark

Enschede - De 28e editie van Kunst in het Volkspark wordt zondag 11 juni van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. Zo’n 200 amateur- en professionele kunstenaars laten hun werk in het park zien en toonaangevende culturele instellingen geven acte de présence. Ook zijn er optredens van Fanfareorkest De Bazuin en Show- and Marchingband EVC, Esther Schopman op een mobiel carillon en The Highland Valley Pipes and Drum. Eerdere edities van Kunst in het Volkspark trokken steeds rond de 25.000 bezoekers.

Iryna bij Esther

Enschede - Bijna elke zondag bespeelt stadsbeiaardier Esther Schopman de 49 klokken van het StadsCarillon. Op zondag 18 juni is er een gastbeiaardier: de enige beiaardier van Oekraïne: Iryna Riabchun. Zij speelt een programma dat volledig bestaat uit Oekraïense volksmuziek. Iryna is docent aan de Kiev Academy of Arts.

Twekkelerveld

Enschede - Zaterdag 10 juni wordt het Zomerfestival Twekkelerveld gehouden van 11.00 tot 22.00 uur. Het festival nabij de Meteorenstraat bestaat overdag uit een waren- en rommelmarkt. Voor de kinderen zijn er attracties als een grote hindernisbaan, een klimtoren, Zumbadance en een rodeostier. Vanaf 18:00 uur treden diverse artiesten op, zoals de Snollebollekes tribute. Ook is er een verloting voor het goede doel, Opgave voor de Talentenjacht is mogelijk via 06-48445445.

Meidendag

Enschede - Voetbalclub Vogido houdt zaterdag 10 juni een Meidendag van 10.00 tot 16.00 uur. "Er is een 4x4 voetbaltoernooi voor leden en niet-leden van 7 tot en met 12 jaar, parallel aan de KNVB Final League voor meiden onder 15 en meiden onder 13. Die spelen een toernooi als afsluiting van de competitie. Op het sportpark zijn kramen van Groen Blauw Enschede, Team Fysio, FC Noaber en Enschede Energie waarbij we sociale en ecologische duurzaamheid en het belang van vrouwen binnen de club onderstrepen'', aldus Vogido.

Open Doors

Enschede - Het Gebed van Open Doors vindt plaats op vrijdag 9 juni om 20.00 uur in de Renatakerk aan de Brinkstraat. "Vervolgde christenen vragen om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed. Met opzet 's nachts, omdat dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. We hopen dat veel mensen met ons gaan bidden'', aldus Betsy Huisman.



:

Kort