Marc Teutelink en Geke van Triest.
Marc Teutelink en Geke van Triest. Foto:

Kort nieuws

Tegelwippen

Enschede - Wethouder Marc Teutelink en Geke van Triest van Stichting Smiley hebben het startsein gegeven voor het NK Tegelwippen. De actie loopt tot 31 oktober. In 2021 en 2022 deed Enschede ook mee aan het NK Tegelwippen. Dankzij de deelname hebben inmiddels 196.474 tegels plaatsgemaakt voor levend groen.

Sobere maaltijd

Enschede - Samen eten voor een goed doel! Dat kan in de Vastentijd bij de oecumenische sobere maaltijd op dinsdag 4 april van 18.00 tot 19.00 in de Ontmoetingskerk aan de Varviksngel, georganiseerd door verschillende kerken. "U krijgt een eenvoudige maaltijd met rijst en bonen zoals zoveel mensen in de Derde Wereld dagelijks gebruiken. Met het geld wat u uitspaart door met ons te eten, willen we bijdragen aan een vastenaktie project voor vluchtelingen in Zuid-Soedan. Er is een eenvoudige bezinning, met liederen, een verhaal dat verteld wordt en muziek.''

Lezing Nivon

Enschede - Bij Nivon natuurvrienden aan de Dotterbloemstraat geven Georges Schafraad en Ben Snijders van de Historische Sociëteit Enschede-Lonneker maandag 3 april een lezing over de ontstaansgeschiedenis van de wijk ‘t Ribbelt. Aanvang 14.00 uur, entree 5 euro. 

Expositie Dédé

Enschede - Bij Galerie Dédé Grützmacher wordt zaterdag 8 april om 16.00 uur de expositie van Cis van Halen, schilder/tekenaar, Carl Derks, goudsmid en George Miro, schilder, geopend in het Robsonpand aan de Blekerstraat. De galerie is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.30 uur. (of op afspraak: 06-13987071).

Orgel

Enschede - Het monumentale Van Dam orgel van de Grote Kerk heeft in opdracht van de Stichting Schip Grote Kerk gedurende de afgelopen maanden een grote onderhoudsbeurt ondergaan. Op woensdag 5 april is er om 19.30 uur een feestelijke ingebruikneming van het orgel met muziek van Gijs van Schoonhoven en Andre Kerver. Vooraf aanmelden bij Pieter Kool: st.sgk@icloud.com.

Jesus Christ

Enschede - Op vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, geeft Studio '65 een uitvoering van een aantal bekende liederen uit 'Jesus Christ Superstar' in de Jacobuskerk aan de Oude Markt. De uitvoering begint om 20.00 uur. Toegang is gratis, na afloop wordt een vrije gift gevraagd.


Kort