Afbeelding
Foto:

Filosofische film gebaseerd op boek massapsychologie

Over de vraag 'op weg naar een totalitaire samenleving?' filosoferen prof. dr. Mattias Desmet (psycholoog), dr. Robert W. Mallone (natuurkundige) en Dr. Geert Van denBossche (viroloog) in een film van Weerwind, een platform van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.

RIJSSEN - De aanleiding is het boek 'De psychologie van TOTALITARISME' van Mattias Desmet, waarin hij massapsychologie kenschetst als een bedreigend element voor het ontstaan van een totalitaire samenleving. Een ontwikkeling, die door de Joods-Amerikaanse filosofe Hanna Ahrendt in het midden van de vorige eeuw al werd voorzien. Hannah’s voorspelling lijkt bewaarheid te worden door huidige zaken als de coronapandemie, de toeslagenaffaire en de woke cultuur. De filosofische beschouwing eindigt ten slotte met oplossingen hoe deze sluipende ontmenselijking van de maatschappij het beste bestreden kan worden.

De film duurt 52 minuten en wordt op zondag 26 maart om 11.00 uur getoond bij Vrijzinnigen aan de Regge in de Henricuskapel van Verzorgingscentrum De Parkstede aan de Oosterhofweg 48-152 te Rijssen. Entree is gratis inclusief koffie en thee. Na afloop is er een discussie over het onderwerp van circa 30 minuten.