VVD-wethouder René de Koff (links) was bij Radio 350 even weer op zijn oude plek terug. Rechts programmamaker Anja Brok.
VVD-wethouder René de Koff (links) was bij Radio 350 even weer op zijn oude plek terug. Rechts programmamaker Anja Brok. Foto: Jan Joost

Wethouder De Koff terug op oude stek, nu bij PlatZat

Wethouder René de Koff (VVD) was dinsdagavond weer even terug op zijn oude stek in de studio van Radio 350 in de kelder van het Parkgebouw. De Holtenaar presenteerde ruim 20 jaar geleden op zaterdagmorgen het programma "Koffie met De Koff" van 10.00 tot 12.00 uur.

RIJSSEN - De kersverse VVD-wethouder was nu te gast in het programma PlatZat om wat meer licht te werpen op zijn beweegredenen toe te treden tot het Dagelijks Bestuur van de gemeente Rijssen-Holten. De Koff (44) zei zeer gemotiveerd te zijn om zich in te zetten voor de gemeenschap van Rijssen-Holten. De liefde bracht de in Terwolde geboren Holtenaar naar het bergdorp waar hij al bijna 30 jaar met heel veel plezier woont. Hij is een liberaal met voorkeur voor het overlegmodel. "Ik vind het heel fijn dat Rijssen-Holten geen politieke slangenkuil is, want vechtpolitiek past helemaal niet bij mij. Ik ben er voor alle inwoners." Dat hij de eerste VVD-wethouder in Rijssen-Holten is legt geen extra claim op hem. "Ik heb de boeiende portefeuilles financiën en cultuur. Daarnaast mooie projecten als het nieuwe zwembad op de Koerbelt en het Groen Doen-project waar de burgers rechtstreeks bij betrokken zijn."