Jan Berkhoff (CU) wil grondig nadenken over moties van Gemeentebelang, maar dan moeten ze wel op tijd worden ingediend. Naast hem CU-raadslid Marit Ligtenberg-ten Hove.
Jan Berkhoff (CU) wil grondig nadenken over moties van Gemeentebelang, maar dan moeten ze wel op tijd worden ingediend. Naast hem CU-raadslid Marit Ligtenberg-ten Hove. Foto: Jan Joost

CU: Moties voor behoud gebouwen tijdig indienen

Raadslid Jan Berkhoff (ChristenUnie) prijst zijn collega-raadslid Sander ter Harmsel (Gemeentebelang) over de doordachte moties die hij tijdens de raadsvergadering indiende bij de discussie over de herinrichting van de Haarzijde. "Maar dien ze dan wel op tijd in."

RIJSSEN - Ook andere fracties spraken positief over het denkwerk van Ter Harmsel. "We hebben waardering voor de prestaties van hem en juist daarom willen we over zijn voorstellen heel graag grondig nadenken", zei Berkhoff. "Daarom moeten we die voorstellen ook op tijd hebben zodat we ermee aan de slag kunnen." Ter Harmsel pleitte voor uitstel van totale visie en onderzoeksresultaten af te wachten. Berkhoff vond het veel te laat om het hele plan aan te passen en de motie daarom niet te kunnen steunen. Fractievoorzitter Rob Meijerink (Groen Links-PvdA) vergoelijkte het "te laat indienen van de GB-moties" enigszins. "Die moties zaten eraan te komen, dat bleek wel in de voorbereidende commissievergadering. Dan heb je toch geen dagen nodig om daar een ei over te leggen," plaagstootte hij richting de CU. Meijerink zei geen bezwaar tegen sloop van Westerstraat 6 te hebben, maar als het pand kan blijven, mag het van hen ook.