Raadslid Sander ter Harmsel (Gemeentebelang) brak een lans voor meer woningen aan de Haarzijde.
Raadslid Sander ter Harmsel (Gemeentebelang) brak een lans voor meer woningen aan de Haarzijde. Foto: Jan Joost

Gemeentebelang: meer woningen aan Haarzijde

De plannen voor de herinrichting van de Haarzijde, een nieuwe Haarschool en een nieuwe gymzaal kunnen doorgaan. Maar Gemeentebelang (GB) wil in dit gebied ook extra woningen realiseren.

RIJSSEN – In de raadsvergadering van donderdagavond betoogde raadslid Sander ter Harmsel (GB) dat alle middelen in het werk gesteld moeten worden om het schrijnend gebrek aan woningen op te lossen.

Volgens Ter Harmsel vond dat onvoldoende aandacht was voor de woningnood bij de herinrichting van de Haarzijde. “Daar is nog zo veel meer ruimte om extra woningen te bouwen. Zet een extra bouwlaag op de nieuwe Haarschool en maak daar appartementen.” Hij stelde dat de bewoners overdag aan het werk zijn terwijl de school aan is. Dus dat zou elkaar niet bijten. Jan Berkhoff (CU) verbaasde zich over de voorstellen. "U wilde indertijd minder woningen dan anderen en nu juist meer.” Rindert Ekhart (CDA) vond het een goede zaak om alle opties nog eens te bekijken en ook blij te zijn met de herinrichtingsplannen van de Haarzijde. "Er wordt geïnvesteerd in een school en een sporthal. De school wordt hoogbouw, dus dat is al winst. "