Voorzitter Jan Kampman met Prins Plakkie van de Leggenbarg. Op de achtergrond Ajudant Gait en René Schoenmaker.
Voorzitter Jan Kampman met Prins Plakkie van de Leggenbarg. Op de achtergrond Ajudant Gait en René Schoenmaker. Foto: Coen van Hoevelaak

MAC de Holterberg eert Prins Plakkie

Het zijn drukke tijden voor Prins Plakkie van de Leggenbarg en zijn adjudant Gait. Na een geslaagde Fienpreuvers Live op zaterdagavond in De Poppe, werd de Prins met zijn gevolg afgelopen zondagmiddag verwacht in het clubhuis ‘t Stuurhuus van MAC de Holterberg. 

HOLTEN - “Prins Plakkie van de Leggenbarg is gek van brommers en motoren en een actief lid van de vereniging", vertelt Jan Kampman, voorzitter van MAC de Holterberg. “En zeer actief in de cateringcommissie waar hij samen met zijn vrouw Chantal op de evenementen meehelpt”, vult het aanspreekpunt van de cateringactiviteiten René Schoenmaker aan. Ook verzorgt Prins Plakkie met regelmaat de muziek. “Piratenhits en een hoop lawaai”, zegt Jan lachend. 

Als Prins Plakkie met zijn adjudant en onderdanen is gearriveerd is het tijd om te huldigen. In een goed gevuld clubhuis, waar de meeste mannen zijn getooid met een soort van kaal hoofd met een hanenkam, refererend aan het kapsel van de Prins, krijgt hij een echte motorketting met medaille van de MAC de Holterberg omgehangen. “Hij stinkt wel een beetje naar kettingvet” is een eerste reactie van de Prins, maar al snel komen de verlossende waarderende woorden en ook zijn lijfspreuk “Mooi man, ik vind het super dat ik word gehuldigd”.

Een verrassing is ook de Zündapp brommer van Prins Plakkie die speciaal voor deze middag in de hal van ‘t Stuurhuus staat. “Wij zijn een vereniging die veel meer doet dan het organiseren van auto en motorcross wedstrijden”, benadrukt voorzitter Jan. “Vrijwilligers van de club worden op veel evenementen ingezet en als MAC de Holterberg hebben we echt een sociale functie. Daarom is het fijn om de Prins in het zonnetje te zetten.” 

De club bestaat al meer dan 75 jaar. Dat MAC de Holterberg geliefd is in de familie van Prins Plakkie is duidelijk. Ook schoonvader Harry van Coeverden was al eens Prins. "Wij zijn bijna hofleverancier”, grapt voorzitter Jan. Er wordt nog lang nagezeten en anekdotes passeren de revue. Er wacht een drukke periode voor Prins Plakkie. "Maar deze middag had ik niet willen missen”, aldus de Prins.

Pen