Vrijwilligers zijn welkom

Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel bestaat al sinds 1988. Vrijwilligers van de Stichting zorgen in de nacht (en soms overdag) voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensdagen. Zo kunnen de familieleden doorslapen en bijtanken. De stichting is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

TWENTE - Het werkgebied van Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel beslaat Deventer, Olst, Lettele, Bathmen, Holten, ook in de buitengebieden. De Stichting heeft momenteel 27 vrijwilligers die dit bijzondere werk doen. Sommigen zijn elke week één nacht beschikbaar om te waken bij een zieke thuis, anderen doen dit eens per 2 of 3 weken een nacht. Of een dagdeel overdag. 

Een achtergrond in de zorg is niet strikt noodzakelijk om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen, wel moet men affiniteit met ernstig zieken en hun mantelzorgers hebben. Vrijwilligers nemen de taak van de mantelzorger een nacht over en zijn een luisterend oor. Inzet gebeurt in overleg met de vrijwilliger.

Tien keer per jaar komen alle vrijwilligers samen om de inzet van de zorg te evalueren, ook wordt dan aandacht besteed aan deskundigheidsbevordering en begeleiding. Dat gebeurt door de twee coördinatoren. Bij voldoende deelname wordt er in maart een cursus gestart voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus beslaat zes keer twee uur. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting of bel een van de coördinatoren: Erna van Buiten 06- 22 91 70 27 of Inge Hoeksema: 06- 51 56 56 58.

www.thuissterven.nl