Corine Hofstra.
Corine Hofstra. Foto:

Column Corine Hofstra: een bomvolle agenda in Borne!

Sinterklaas is weer vertrokken en nu vol gas richting de kerstdagen! We hebben een bomvolle agenda in Borne deze maand. 

BORNE - Voordat ik het daar over ga hebben, wil ik nog even een leuke cadeautip met jullie delen. De jaarkalender van de Kloostergaarde is namelijk weer te bestellen! Boordevol met mooie foto’s van alle bloemen & planten uit de sortimentstuin. Toch uniek dat we in Zenderen zo’n mooie tuin hebben. Denk je nou: waar heeft die vrouw het over? Kijk dan snel even op de website van visitborne.nl, want deze plek moet je zeker eens hebben bezocht als inwoner van gemeente Borne! Door naar kerst. 


Om alvast even sfeer te proeven heb ik twee weken geleden een bezoek gebracht aan onze partnerstad Rheine. Glühwein en gezelligheid! Kleine tip: van 8 t/m 11 december wordt deze extra uitgebreid met de traditionele ‘Nikolausmarkt’ en kan je naar hartenlust shoppen. Moet je er natuurlijk wel tijd voor hebben, want in Borne is op zaterdag 10 december de spectaculaire opening van onze ijsbaan op het Dorsetplein (yes, we kunnen weer schaatsen!), het ontsteken van de grote wensboom en kunnen we ’s avonds urenlang slenteren tijdens Kerstmis in Oud Borne. 


Duizenden bezoekers zullen dan genieten van een theaterstraat, grote kerstmarkt, veel koren, orkesten en ensembles. Een fakkeloptocht, een licht- en lasershow en ga zo maar door. Op zo’n mooie plek als ons karakteristieke Oud Borne belooft dit weer een parel van een evenement te worden!

Corine Hofstra
Visit Borne


Ook op zoek naar iets leuks om te doen in december, of misschien al voor het nieuwe jaar? Kijk ook eens op de evenementenagenda op: www.visitborne.nl


Pen