Irene en John Pigge van De Koffiekaravaan.
Irene en John Pigge van De Koffiekaravaan. Foto:

Heerlijke koffie én meer bij De Koffiekaravaan op station Borne

Wie in Borne langs het station rijdt, merkt het misschien weleens op: een geur die je niet precies thuis kunt brengen en die je misschien weleens hebt opgepikt in Utrecht, in de buurt van de Douwe Egberts-fabriek. Als je je neus volgt, kom je uit bij een kleinere concurrent van deze koffiereus: De Koffiekaravaan op het station van Borne. 

BORNE - Enkele keren per week slingert koffiebrander John Pigge zijn brander aan om tientallen kilo’s koffie uit alle windstreken te roosteren. Er is voor elk wat wils: kruidige koffie uit Azië, fruitige koffie uit Afrika of heerlijke volle koffie uit Zuid-Amerika.


Samen met zijn vrouw Irene Pigge bestiert John inmiddels al vijf jaar de winkel met een kiosk-achtige uitstraling in het voormalige loketgebouw. Wie er over de drempel stapt, is niet zelden verrast door het assortiment. Niet alleen vind je er alles op het gebied voor een lekker kopje koffie, maar kun je er ook goed terecht voor versnaperingen, zoals huisgemaakte koeken en muffins en vers belegde broodjes. En natuurlijk voor koffiespecialiteiten als cappuccino’s en lattes.


Wie na een lange werkdag of na een dag shoppen geen zin meer heeft om te koken, kan een vers bereide daghap afhalen. Maar het draait toch wel het meest om de koffie bij De Koffiekaravaan. In de winkel vind je een verrassend assortiment aan zetmethoden, van luxe espressomachines tot slow coffee. Ook zijn er onderhoudsartikelen en onderdelen van koffiezetapparaten voorradig. De koffiebonen-abonnementen zijn populair bij zowel particulieren als bij bedrijven. Kortom: ben je in Twente op zoek naar een lekker bakkie, dan moet je zeker een keer langs bij De Koffiekaravaan.

De Koffiekaravaan is gevestigd aan de Parallelweg 2 in Borne. Kijk ook eens op de website: www.dekoffiekaravaan.nl of laat je inspireren op Facebook: 'De Koffiekaravaan'.

Pen