Afbeelding
Foto:

Fotoshoot

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Een aantal jaren geleden kwam er een spontane blonde vent vragen of hij voor zijn opleiding foto’s mocht komen maken van onze koffie en machines. We mochten de foto’s gebruiken voor onze site en zo sneed het mes aan twee kanten. 


De foto’s waren sfeervol en fantastisch en we vroegen Jochem vaker voor kleine projectjes, zoals de hond-in-de-pot-foto’s die u misschien wel van ons kent. En nu dus voor een wat groter project: En dat pakte Jochem groots aan: modellen werden aangerukt (in de vorm van onze collega Babette en haar man), quitclaimformuleren werden ingevuld, snoeren uitgerold en lichten werden gedoofd.


Jochem had namelijk zijn eigen zonnestelsel meegebracht. Binnen no time bootste hij een heerlijk waterig zonnetje na op een asgrauwe dag. En als je denkt dat het toen snel kiekjes schieten was, dan heb je het mis. Het uitserveren aan tafel moest een paar keer overnieuw, het overhandigen van een beker (leeg) vaker dan een paar keer en Jochem bleef geduldig waar ik dat niet altijd was.


Het voelt gewoon ongemakkelijk om in een joekel van een lens te kijken en voor mij kwam deze fotoshoot nog een kilo of twintig te snel. Hoewel; ik was wel echt verrast toen hij me het resultaat stuurde. Geen konijn in de koplampen te zien, geen boer met kiespijn te bekennen. Dat heeft hij lang niet gek gedaan.


Meer weten over De Koffiekaravaan? Lees elders in deze krant het uitgebreide artikel.