Afbeelding
Foto:

Blijk van waardering voor vrijwilligers



Overijsselse Vrijwilligersprijzen die

In Borne zijn afgelopen donderdag 1 december de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Marieke Blom aan Martijn Weghorst, Dini Kokenberg, Bart Freriks en de vrijwilligers van het Hertenkamp Borne. Astrid Roek, buurtbewoonster bij het hertenkamp en organisator van NL Doet en Bart Freriks kregen de prijs uitgereikt bij het hertenkamp.

BORNE - Martijn Weghorst is 33 jaar en sinds 2018 vrijwilliger bij Wijkracht. Hij is ‘maatje’ voor mensen die eenzaam zijn of gewoon een behoefte hebben aan een gezellig bezoekje of een luisterend oor. Hij helpt ouderen bij het invullen van (overheids)formulieren en andere digitale zaken. Door zijn zenuwziekte is hij op jonge leeftijd afgekeurd en is hij rolstoelgebonden. Door zijn wilskracht om te vechten tegen deze ziekte, zit hij niet bij de pakken neer. Ondanks zijn constante pijn, zet hij de mensen die het nodig hebben op de eerste plek

Dini Kokenberg
Dini is door haar schoonzus genomineerd. Die schrijft het volgende: ‘In 2013 kreeg mijn man longkanker en na een aantal behandelingen kregen we in augustus 2015 te horen dat hij uitbehandeld was.’ Dini nam verlof op om hen te helpen en heeft na het overlijden ook erg goed geholpen. ‘Ik kan zelf niet veel door een vorm van reuma maar Dini hielp en helpt me met alles. In die periode kreeg ze ook nog haar ontslag, maar Dini zat niet bij de pakken neer. Ze ging bij Floralia in de tuinen helpen. Ook ging ze elke maandag en dinsdag 2 oudere mensen bezoeken. Ook de kapel in het Dijkhuis kan zaterdags op haar rekenen. Ze haalt de mensen van de afdeling zodat ze de heilige mis kunnen bijwonen.’ Daarnaast is Dini gastvrouw bij het mantelzorgcafé en gaat ze 2x per maand mee als begeleidster bij de rolstoelwandelgroep. En ze blijft haar schoonzus helpen met het verzorgen van haar huis.

Vrijwilligers Hertenkamp
Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel. Het hertenkamp Borne heeft walibi's, alpaca's, herten, kippen, schapen en vogelkooi. Het geheel wordt door buurtbewoners onderhouden en beheerd. Bert doet dagelijkse verzorging van de dieren. Astrid Roek is de coördinator. Er is een appgroep die oproepbaar zijn voor het doen van schoonmaak en onderhoud klussen en een waarnemers appgroep als Bert met vakantie is. Tijdens NL doet wordt er met veel meer buren een grote klus aangepakt. Het is een echt buurtinitiatief dat veel bezoekers trekt.

Bart Freriks
Bart is oud schooldirecteur en jeugdvoorzitter bij RKSV NEO. Dit doet hij al geruime tijd en sinds kort heeft hij er een taak bijgenomen: Oekraïense vluchtelingen begeleiden naar sport. Deze taak vervult hij enthousiast namens alle sportverenigingen uit Borne. Bart heeft er voor gezorgd dat de Oekraïense kinderen mee hebben gedaan aan de Koningsspelen en heeft hij clinics bij Maria Mediatrix georganiseerd.

Afbeelding