Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen.
Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen. Foto: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Mantelzorgcafé

Algemeen

Twee keer Mantelzorgcafé in december

HENGELO - Er is deze maand twee keer een Mantelzorgcafé. Op 7 december Mantelzorgcafé en 14 december een speciale Mantelzorgcafé: Ouders en naasten van zorgintensieve kinderen. Op woensdag 7 december hebben we ons bijna laatste Mantelzorgcafé van dit jaar. Bijna laatste? Ja. Want op 14 december organiseren we een extra Mantelzorgcafé in de avond voor ouders met zorg intensieve kinderen. Uiteraard is iedereen van harte welkom voor advies, ondersteuning en lotgenotencontact.

De reguliere Mantelzorgcafé willen we op een creatieve manier afsluiten. Hoe? Dat vertellen we nog niet. Dat wordt een surprise. Wilt u weten welke verrassing? Kom dan vooral langs. Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom om te zien wat we gaan doen, maar u bent natuurlijk ook gewoon welkom voor een praatje met een kop koffie. We bieden een lunch aan om 12.00 uur en het café zal sluiten om 12.30 uur. Opgeven voor 7 december bij Herma Blik-Folbert  tel. 06-34357870 of h.blik@wijkracht.nl.. 

Locatie: buurtcentrum Hengelose Es, Uitslagsweg 47 te Hengelo.

Extra Mantelzorgcafé op 14 december

Zorg intensieve kinderen zijn kinderen, die als gevolg van een handicap, stoornis of ziekte veel en langdurig zorg en ondersteuning nodig hebben. De zorg is voor ouders vanzelfsprekend, maar deze zorg vraagt veel meer dan de gemiddelde ouderlijke zorg voor kinderen. Daarom worden deze ouders mantelzorger genoemd.

Bovenstaand is de algemene uitleg over zorgintensieve kinderen. Ga er maar aanstaan. Naast dat je een baan hebt, hobby’s, misschien nog ouder van andere kinderen ben je ook nog ‘gewoon’ ouder met een zorgintensief kind.

Ouders
Als ouder doe je er natuurlijk alles aan om je kind zo goed mogelijk op te voeden. Ook wanneer je kind meer zorg nodig heeft. Dat is vanzelfsprekend. Toch? Als mantelzorger vind je dit al gauw, maar een buitenstaander kan hier al verbaasd naar kijken. Hoe doen ze het toch? Al die intensieve zorg en daarnaast ook nog alle andere ballen omhooghouden?

Mantelzorgcafé
Wijkracht Mantelzorg houdt daarom een mantelzorgcafé rond dit thema. Hoe zorgen we voor onszelf en voor ons kind? Hoe zit het met begeleiding en ontzorgen? Maar ook met elkaar in gesprek gaan. Hoe doen anderen het? Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe maken we het glas halfvol? Puzzels, waar u als ouder mee te maken hebt. De juiste zorg en begeleiding. Tijdens dit mantelzorg café nodigen wij 2 mantelzorgmakelaars uit die iets kunnen vertellen hoe je zorg- en/of begeleiding kunt regelen voor uw kind, wie u daarbij kan ontzorgen en natuurlijk kunt u vragen stellen. Of gewoon andere mantelzorgers ontmoeten en met elkaar ervaringen uitwisselen en elkaar van tips voorzien.

De gasten zijn Karin Jansen en Petra Droste, mantelzorgmakelaars, cliëntondersteuners. Michiel Geurtse, ervaringsdeskundige, ouder van een zorgintensief kind

Wanneer en aanmelden
Wilt u hierbij zijn? Meld u zich dan aan voor 10 december via: mantelzorg@wijkracht.nl

Wanneer: 14 december
Locatie: MFA Berflo, Apolloplein 1.
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur.